Sygeplejersker rykker ud 24-7

Sygeplejerskerne ser frem til at løse deres nye opgaver, ligesom de glæder sig til det faglige fællesskab, som vil følge med.
Sygeplejerskerne ser frem til at løse deres nye opgaver, ligesom de glæder sig til det faglige fællesskab, som vil følge med.
Sygeplejersker rykker ud 24-7
17. 04 2018
Nyt døgnbemandet akutteam i Horsens Kommune skal forebygge indlæggelser og hjælpe borgere i gang efter sygehusophold

Flere og flere kommuner opretter akutteams, der skal støtte borgere med komplekse sygdomme i eget hjem, men i Horsens Kommune går man skridtet videre og opretter et akutteam, der er bemandet døgnet rundt.
 Det nye akutteam, der består af 10 sygeplejersker, vil fra den 16. april 2018 sidde klar til at rykke ud til borgere i alle aldre.
 Sygeplejerskernes opgave bliver blandt andet at forebygge unødvendige ind- og genindlæggelser, og det skal de gøre i et tæt samarbejde med de praktiserende læger, sygehuset og ansatte i hjemmesygeplejen, hjemmeplejen og plejeboligerne.
 - Vi ved, at især ældre medicinske patienter hurtigere kommer oven på igen, hvis de befinder sig i eget hjem frem for på sygehuset. Så hvis Fru Hansen bliver hurtigt udskrevet efter behandling af en lungebetændelse, kan vi nu sætte ind med en mere målrettet indsats, der tager hånd om hele hendes situation. For eksempel kan vi lave opfølgende undersøgelser, observationer og vurderinger i tæt samarbejde med sygehus og læge, fortæller Dorthe Blirup Jensen, der er daglig leder af Akutteamet.
 Hun tilføjer, at akutteamet også skal varetage opgaver inden for den mere komplicerede sygepleje, for eksempel kronikere. Noget sygeplejerskerne naturligvis vil blive klædt på til.
 Teamet er først og fremmest oprettet, fordi der bliver flere ældre, og antallet af patienter med flere forskellige sygdomme stiger. Hertil kommer, at patienterne bliver hurtigere udskrevet fra sygehuset. Alt sammen noget, der kræver en særlig indsats i forhold til observationer, udredning og behandling.

yesFølg Østbirk Avis Østjydsk Avis på Facebook her!