Syng dig glad med Cantando-koret!

(Arkivfoto)
(Arkivfoto)
Syng dig glad med Cantando-koret!
06. 09 2019
Kom til korsang og musikalsk samvær. Vi starter op onsdag den 18. september kl. 19.00 på Hovedgård skole. Vi er et blandet voksenkor på ca. 20 medlemmer, som har eksisteret siden 1987. Koret synger et alsidigt 3- eller 4-stemmigt repertoire med rytmiske og klassiske korværker, danske og udenlandske sange og viser, og undervises i stemmetræning og udvikling af korklangen. Vi har 2-3 koncerter om året.

Vi har, siden 2013, hvor vores dygtige korleder Hanne Korsgaard flyttede til Århus, haft ikke mindre end 4 forskellige dirigenter, men nu ville skæbnen, at Hanne flytter tilbage til Hovedgård og har sagt ja til at være vores korleder igen. Hanne er organist, pianist, sanger, korleder, konsulent ved Folkekirkens ungdomskor – og nu Cantandos korleder. Det bliver en stor fornøjelse at dykke ned i arkivet og finde Hannes tidligere korsatser frem og synge disse igen.

Sang er godt.  Det viser forskning. Ikke bare bliver man glad, man sover også bedre og bliver mindre stresset, fordi kroppen udløser endorfiner, som giver os overskud og får os til at slappe af rent fysisk. Men ikke nok med det, sang og musik styrker også immunforsvaret og skærper vores koncentration, hukommelse og opmærksomhed.

Dette kan også være en del af forklaringen på, hvorfor fællessang er blevet en fast del af kulturen. Mennesket synger ved stort set alle anledninger hele livet igennem, fra vi bliver døbt, konfirmeret, gift, til vi bliver begravet, og til fødselsdage, jul, Sankt Hans, fester og sportsbegivenheder. At synge øger blodgennemstrømningen samtidig med, at det skaber mere energi, velvære og en følelse af sammenhold. Sang kan rent faktisk få pulsen op og give sved på panden!

Vi føler, at vores kor er et frirum, hvor vi fyldes med livsglæde og energi, og vi glæder os over at være sammen om musikken. Det er en aktivitet, hvor deltagerne er afhængige af hinanden – når man synger, er man lige.

Med alle disse gode råd og forslag til en anden måde at bruge energi på end at gå til fitness eller svømning, så er du mere end velkommen til korsang i Cantando-koret Hovedgård.

Vi stiller kun ét krav, nemlig at du synger rent.