Uddannelsesmessen 2020 bliver digital

Uddannelsesmessen 2020 bliver digital
18. 09 2020
Som en konsekvens af Covid-19 kommer årets uddannelsesmesse i Horsens til at foregå online. Samtlige uddannelsesinstitutioner i Horsens og Hedensted Kommuner vil være at finde på den kommende digitale platform, så unge stadig får muligheden for at træffe et kvalificeret uddannelsesvalg.

Der bliver ikke nogen fysisk uddannelsesmesse i Horsens i år. I stedet går en ny hjemmeside i luften den 31. oktober, hvor unge sammen med deres forældre kan blive klogere på, hvilke uddannelsesmuligheder der er efter grundskolen.

- Vi er naturligvis ærgerlige over, at det ikke kan lade sig gøre at afholde den planlagte uddannelsesmesse, men måske tager vi også noget læring med os i forhold til at afholde messe i den her form. Vi sætter i hvert fald alle sejl ind for at skabe en digital messe, der vil give vores unge en rigtig god mulighed for at blive klogere på de mange forskellige uddannelser, de kan vælge imellem. Jeg glæder mig også over, at samtlige uddannelsesinstitutioner i både Hedensted og Horsens bakker op om vores digitale løsning. På den måde kan vi stadig skabe et stærkt grundlag for, at vores unge kan træffe et kvalificeret uddannelsesvalg, siger Tanja Nyborg, der er direktør for uddannelse og arbejdsmarked i Horsens Kommune.

Den fysiske uddannelsesmesse skulle have været afholdt i Forum Horsens den 31. oktober, men da der normalt er op imod 7000 deltagere, er det ikke muligt på grund af den nuværende situation med Covid-19. I stedet står den digitale erstatning altså klar samme dato.

Ro til at undersøge de lokale uddannelsesmuligheder

På hjemmesiden vil man kunne møde lige så mange uddannelsesinstitutioner som på den traditionelle fysiske messe, da alle har sagt ja til at deltage digitalt. På den måde kan de unge sammen med deres forældre i ro og mag undersøge de lokale uddannelsesmuligheder.

På hjemmesiden vil man også kunne se videoer fra de forskellige institutioner, og der vil være mulighed for at booke møder og få en digital rundvisning. Derudover kommer hjemmesiden til at give adgang til forskellige oplæg og webinarer, der kan klæde forældrene godt på til at snakke om uddannelse med deres børn.

- Vi er opmærksomme på, at eleverne allerede er gået glip af meget. Derfor er vi meget stålsatte på at finde alternative løsninger til gavn for dem og deres forældre, så de fortsat bliver introduceret til de forskellige lokale uddannelsesmuligheder. Og den opgave er jeg sikker på, at hjemmesiden vil kunne løse. Så jeg ser faktisk ikke nødvendigvis den digitale model som en degradering. Selvfølgelig vil de unge ikke kunne mødes ansigt til ansigt med folk fra uddannelserne, men omvendt kan de besøge hjemmesiden, når det passer dem. På den måde vil nogen måske endda føle, at de nemmere kan danne sig et overblik over mulighederne i fred og ro, sider Tim Nelson, der er tovholder for uddannelse og job i Ungdomscenter Horsens og tilføjer:

- Nogle gange er det sundt at blive tvunget til at gøre tingene på andre måder, og jeg er helt overbevist om, at denne model vil føre mange positive erfaringer med sig.

I de kommende uger arbejder Horsens Kommune intenst på at få gjort hjemmesiden klar. Det sker i tæt samarbejde med de lokale uddannelsesinstitutioner og virksomheder, som leverer en stor del af indholdet til siden, og som også har været med til give input til, hvordan den digitale uddannelsesmesse bliver bygget op.

Den digitale uddannelsesmesse åbner den 31. oktober.