Unge kan springe ventelisten over

(Arkivfoto)
(Arkivfoto)
Unge kan springe ventelisten over
20. 12 2019
Boligsøgende til en lejlighed i Sundparken eller Sønderbro kan springe ventelisten over, hvis de er over 18 år og i job eller uddannelse.

Det er Taskforcen for udsatte boligområder og parallelsamfund, der står bag forslaget om at indføre de særlige udlejningskriterier for Sundparken og Sønderbro.
Udover udlejningskriterierne, der giver forrang for nogle beboere, har Taskforcen anbefalet særlige udlejningskriterier for Sønderbro. Her kan boligsøgende og deres evt. ægtefæller ikke modtage en bolig i området, hvis de har modtaget kontanthjælp, uddannelseshjælp eller integrationsydelse i seks sammenhængende måneder.

Ifølge Michael Nedersøe (DF), der er fungerende formand for Taskforcen, håber man på at forebygge, at Sønderbro-området havner på regeringens ghettoliste.

- Sønderbro er placeret på listen over udsatte boligområder. Det giver derfor kun mening at tilbyde boligerne til dem, der kan være med til at fjerne området fra listen, så Sønderbro ikke udvikler sig til et nyt ghettoområde, siger han.

Og næstformand for Taskforcen Lone Ørsted (S) supplerer:

- Med udlejningskriterierne håber vi på at kunne tiltrække flere recessourcestærke familier til områderne, da de nu får mulighed for at springe ventelisten til boliger over. Samtidig vil kriterierne hjælpe med at tiltrække nogle familier, der virkelig rykker i forhold til at fjerne områderne fra regeringens ghettoliste og liste over udsatte boligområder.

Udlejningskriterierne er led i kommunens vision om at fjerne Sundparken fra ghettolisten. Samtidig skal de være med til at sikre, at der ikke udvikles nye ghettoområder i byen, samt at de eksisterende udsatte boligområder løftes til det gennemsnitlige niveau i kommunen.

Taskforcens medlemmer består af politikere fra Horsens Kommune, boligdirektører og politiet.