Vi skal have de sidste ledige med

(arkivfoto)
(arkivfoto)
Vi skal have de sidste ledige med
13. 10 2018
Flere skal i job. Det er ambitionen for Jobtaskforcen - et samarbejde imellem erhvervsledere, som vil styrke det sociale ansvar i Horsens.

200 nye småjobs og 100 nye voksenlærlingepladser. Det er de konkrete resultater, som Jobtaskforcen vil nå i 2019. De 28 erhvervsledere i samarbejdet skal finde nye løsninger på arbejdsmarkedets største udfordringer - at der trods højkonjunktur stadig er for mange uden et job, og at der mangler hænder inden for særlige brancher.

Fælles om nye løsninger

Anders Killmann Petersen, erhvervsdirektør i BusinessHorsens og medlem af Jobtaskforcen, fortæller:

- Vi har et dobbelt problem i Horsens. Vi kan ikke besætte jobs inden for bestemte brancher, og samtidig har vi ledige gående, som på sigt kan blive en god arbejdskraft. For at løse det er vi nødt til at tage ansvar for at udvikle de ledige og hjælpe dem i gang på arbejdsmarkedet. Og det kræver, at vi tænker ud over vores egne kasser og finder nye løsninger på tværs af virksomhederne, kommunen og uddannelserne.

Jobtaskforcen er et forum under HORSENS ALLIANCEN, og på sidste møde satte medlemmerne streg under deres kommende fokusområder og mål.

Fokus på socialt ansvar

Fokus i samarbejdet er at få flere med ind på arbejdsmarkedet, at få virksomhederne til at tage et større socialt ansvar, og at opnå et smidigere samarbejde imellem jobcenter og virksomhed.

- Vi har en ambition om at sætte et aftryk på Horsens. Jobtaskforcen er et arbejdende netværk, hvor vi sammen skal udvikle nye metoder til at få flere ind på arbejdsmarkedet igennem konkrete jobs og praktikpladser. Vi vil inspirere til, at virksomhederne løfter et socialt ansvar og på den måde skabe resultater til gavn for både virksomheder og ledige, fortæller Anders Killmann Petersen.

Jobtaskforcen vil også arbejde for at styrke et smidigt samarbejde imellem jobcenter og virksomhed, og for at flere virksomheder gør sig fortjent til CSR-mærket.