
Det lokale VVS-firma Lars Juhl Nielsen har tidligere haft besøg af skoleelever, og på tirsdag går det løs igen. Elever fra Bankagerskolen skal lære at lave en tagrende. Foto: Horsens Kommune.
En stump tagrende og et loddeapparat.
Det får et hold elever fra 7. og 9. klasser på Bankagerskolen i Horsens stukket i hænderne, når de tirsdag den 9. februar besøger den lokale VVS virksomhed Lars Juhl Nielsen, Langmarksvej 54 i Horsens.
Besøget er led i Projekt Samspil – et initiativ der er igangsat af Horsens Alliancen og gennemføres i et samarbejde mellem Horsens kommune og Insero. Formålet er at gøre de unge klogere på arbejdsmarkedet og de kompetencer, der efterspørges.
Bjarne Sørensen, (SF) der er formand for Beskæftigelsesudvalget i Horsens Kommune, understreger betydningen af samarbejdet:
- Det er afgørende, at folkeskolerne arbejder tæt sammen med virksomhederne, og at man derigennem understøtter virksomhedernes behov for arbejdskraft bedst muligt, siger han.
Ifølge direktør for Uddannelse og Arbejdsmarked Peter Sinding Poulsen, er der store forventninger til initiativet:
- Det er planen, at besøgene fremadrettet skal være en fast bestanddel af undervisningen på alle klassetrin, så vi på den måde kan understøtte eleverne i at træffe de rigtige valg med hensyn til uddannelse og job.
Og hos det lokale firma kommer de unge helt tæt på blandt andet blikkenslagerens arbejdsfelt.
Autoriseret VVS-installatør Lars Juhl fortæller:
- I løbet af besøget bliver de unge delt i to hold. Det ene hold skal ind i frokoststuen og høre mig fortælle om, hvad arbejdet som blandt andet blikkenslager og VVS montør kræver. Imens skal det andet hold lære at lodde en tagrende, og bagefter bytter de. Jeg har valgt opgaven med tagrender, fordi de fylder 60 % af blikkenslagerens arbejde. Derudover er det en overskuelig opgave, som gerne skulle give de unge en god oplevelse og muligheden for at skabe et produkt, de kan være stolte af og vise frem til deres forældre.
Lars Juhl understreger, at de unge desuden vil få kontant viden med derfra om, hvilke krav der stilles til dem, hvis de vælger VVS-faget.
- Vi skal ikke bare have unge ind, der kan tage fat. De skal også kunne bruge hovedet og blandt andet mestre matematik og sprog på et rimeligt højt niveau.
Han tilføjer, at initiativet med virksomhedsbesøg er en rigtig god idé:
- Som lokal virksomhed har vi en forpligtelse til at hjælpe de unge med at træffe de rigtige uddannelsesvalg. Samtidig får vi noget igen, for jo mere information, vi giver om faget, jo lettere får vi også ved at rekruttere de rette medarbejdere.
Virksomhedsbesøgene kører mandag og tirsdag den 8. og 9. februar. I løbet af de to dage skal eleverne ud over VVS-firmaet besøge Dansk Boligbyg i Vejle, rådgivningsvirksomheden Atkins Danmark, Horsens Golfklub, Bolig Horsens og DSV (De Samvirkende Vognmænd).
Hjemme på skolebænken bliver der fulgt op på virksomhedsbesøgene med 25 timers undervisning i Uddannelse og Job.
Klik her og bliv ven med Østbirk Avis Østjydsk Avis på Facebook!