Det handler om glæde og lysten til at bevæge sig



Forløbet giver dagplejerne en såkaldt certificering. En titel, som giver den lokale dagplejer status som DGI Dagplejer, og som betyder, at netop denne dagplejer er med til at sætte nye standarder for, hvordan fysisk aktivitet bliver en succes i hverdagen på tværs af livet i dagplejen, familien og fritiden.

Stigende interesse og entusiasme

I DGI har de efterhånden stor erfaring med certificering af dagplejere, og de oplever stadig øget interesse og tilstrømning til forløbene:

- Dagplejerne går til opgaven med stor energi, og de er super tændte på at give gode input og samarbejde med deres kollegaer om at skabe de bedste betingelser for børnenes leg og læring, lyder det fra konsulent i DGI, Marianne Sørensen. Hun fortsætter:

- De dagplejere, som vælger at blive certificeret er nogle ildsjæle, som virkelig brænder for at skabe de bedste betingelser for børnene. Det har vi stor respekt for i DGI.

Kan ikke hvile på laurbærerne

Selvom de otte dagplejere kun lige er ved at afslutte forløbet, er der en klar forventning om, at de arbejder videre med principperne. Spørger du Marianne Sørensen bliver dette ikke noget problem:
- Det er tydeligt, at dagplejerne elsker at arbejde på denne måde, og se børnene udvikle sig og få bevægelse ind fra starten. Jeg er stolt over at være med til at sætte både dagplejernes og børnenes barriere for bevægelse højt.
Efter blot ét år, skal dagplejerne desuden igennem en såkaldt recertificering, hvor de sammen med gruppen og den pågældende underviser skærper indsatsen og sætter fokus på dagligdagens udfordringer og oplevelser:
- Med en årlig recertificering tror vi på, at dagplejerne opretholder motivationen og lysten til at arbejde videre med børnenes bevægelsesglæde. Det har stor betydning at mødes igen – og så er det jo også enormt inspirerende for os i DGI at opleve, hvordan principperne lykkedes i virkeligheden, lyder det fra Marianne Sørensen.

Børnehaver, skoler og SFOer kan også lege med

At blive certificeret er ikke forbeholdt dagplejerne. Også vuggestuer, børnehaver, skoler og SFO’er tilbydes forløb, som er skræddersyet til lige netop den aldersgruppe, som den pågældende deltager arbejder med til daglig.

Hos DGI tror man på, at certificeringerne har en effekt, og at pædagoger, dagplejere osv. har en reel mulighed for at sætte et aftryk på børnenes sunde fremtid gennem glæde, leg og bevægelse. Hvis børnene allerede tidligt i deres opvækst får positive oplevelser med idræt, for både dem selv og i fællesskab med andre, vil det motivere dem til at være aktive videre i livet.

SFO’en klar til endnu et år som DGI SFO

I Stensballe er det godt et år siden, at SFO’en blev certificeret efter at have haft hele det pædagogiske personale på DGI’s forløb for SFO’er. Nu er de klar til at tage endnu et år som certificeret DGI SFO:

- Stensballe er et super godt eksempel på, at det virker at tænke bevægelse og læring ind i dagligdagen. Det sætter nye standarder for, hvordan man tænker på børnenes og personalets ve og vel, og hjælper til at skabe et inspirerende og levende læringsmiljø, lyder det fra Marianne Sørensen fra DGI.

Hos DGI byder man alle samarbejdspartnere velkomne, og ser frem til at hjælpe endnu flere skoler, institutioner osv. med at skabe endnu mere bevægelsesglæde blandt børn og voksne. Marianne Sørensen opfordrer alle nysgerrige til at tage kontakt til hende eller det lokale DGI kontor, og få en snak om lige netop deres målgruppe og muligheden for en certificering.

winkGiv Østbirk Avis Østjydsk Avis et like her, så får du nyhederne på Facebook!

Løbende annoncer

 

Ugens Annoncer

Seneste video

2024-14
31. mar 2025