
Ejer Bjerge Ambassadører: Lea Zindorff Gram
Spørgsmål som ”hvordan er naboskabet”, ”er det nu en ordentlig skole” og ”kan min søn egentlig gå til fodbold” trænger sig ofte på, når man overvejer at slå sig ned i et nyt lokalområde. Som led i 1-års fødselsdagen har lokalrådet i Ejer Bjerge derfor samlet en håndfuld af områdets tilflyttere og talt med dem om, hvordan det er at bo her.
Ejer Bjerge-ambassadører
De nye Ejer Bjerge-ambassadører kan kontaktes af alle interesserede, som gerne vil høre mere om livet i Ejer Bjerge.
”Vores ambassadører er både børnefamilier og seniorer, som er rigtig glade for at bo i Ejer Bjerge. Det er de på grund af den smukke natur, de gode børneinstitutioner og fordi infrastrukturen er i top”, fortæller Morten Rose Vilholm, der er formand for lokalrådet og fortsætter:
”Vi vil gerne give tilflytterne mulighed for at få fortællingen om, hvordan det er at bo i Ejer Bjerge, fra dem, der allerede bor her – fx som supplement til snakken med ejendomsmægleren. Derfor kan man nu både læse ambassadørernes egne historier på vores hjemmeside og kontakte dem på mail eller telefon for at tage en snak om livet i Ejer Bjerge”.
Etableringen af Ejer Bjerge-ambassadørerne sker i naturlig forlængelse af tendensen med, at unge familier vælger at flytte ud af byen:
”Det er blevet mere og mere hipt at droppe det hektiske storbyliv som børnefamilie og søge mod de mere landlige rammer, hvor nærhed og lokalliv er i højsædet. Det er en tendens, som vi mærker i Ejer Bjerge, og den griber vi, blandet andet med vores nye ”Ejer Bjerge ambassadører”, som gør det let at lære vores dejlige sted at kende”, forklarer Morten Rose Vilholm.
Et første år med fart på
Siden etableringen af Ejer Bjerges lokalråd for et år siden er der blevet arbejdet aktivt i lokalrådets styregruppe og tre arbejdsgrupper:
”Siden vi sad rundt om bordet til det første, rigtige møde den 18. september sidste år, har vi formuleret vores vision, udarbejdet et logo, en hjemmeside og en Facebook-gruppe med mere end 500 medlemmer og stor aktivitet. Det var – rent kommunikationsmæssigt – grundstenene i vores kommunikationsplatform i Ejer Bjerge, og så tog arbejdet ellers fart” fortæller Morten Rose Vilholm.
I januar holdt lokalrådet et velbesøgt borgermøde, hvor der blev indsamlet ideer fra borgerne til forbedringer af området, i løbet af foråret blev Ejer Bjerge konstitueret som en forening og op mod sommeren blev der arbejdet flittigt med en visionsplan for området sammen med PLUSarkitekter i Aarhus. Visionsplanen var en stor del af det oplæg, som Ejer Bjerge sendte ind til kommunen den 1. juni som en del af processen med ændring af kommunalplanen, som kommunen startede op den 9. januar:
”Vi tog udgangspunkt i de mange gode ideer fra borgerne, som vi fik på borgermødet i januar og fik skabt et gennemarbejdet materiale med dels et høringssvar, som beskriver vores ønsker til en revidering af kommunalplanen – samt visionsplanen, som på imponerende vis i ord og illustrationer forklarer kommunen om potentialet i Ejer Bjerge”, fortæller Morten Rose Vilholm.
MTB-teknikbane, bedre skolevej og barnevognstræf
Lokalrådet kan også se tilbage på et år, hvor der blandt andet er blevet godkendt opførelse af en lokal Mountainbike-teknikbane som resultat af et solidt samarbejde mellem foreninger og institutioner i området. Ejer Bjerge har desuden samarbejdet med kommunen om øget trafiksikkerhed på skolevejen – og det vrimler fortsat frem med lokale initiativer, både faciliteret af lokalrådet og af lokale borgere og institutioner:
”Opbakningen til fælles projekter er virkelig god, og det sås for nylig ved indvielsen af den nye natursti ”Præstegårdsstien”, hvor mere end 400 personer mødte op. Desuden arbejdes der med ideen om at etablere et netværk for seniorer i Ejer Bjerge, og i takt med at der fødes rigtig mange babyer herude, har de barslende mødre ligeledes stiftet en gruppe med barnevognstræf”, slutter Morten Rose Vilholm.