Engagerede erhvervsmentorer flytter unge væk fra ledighed



Tallene taler for sig selv
38 erhvervsmentorer er blevet matchet op med 43 unge borgere. I alle matches er det prioriteret, at erhvervsmentoren er i en branche eller position, hvor han eller hun kan hjælpe de unge mennesker frem mod drømme og mål, som de selv har formuleret for deres fremtid. Et år efter erhvervsmentorordningens start er 11 unge nu startet på en uddannelse, mens syv unge er kommet i ordinær beskæftigelse. Det er nogle flotte og vigtige resultater, fortæller chef for Ungeenheden i Horsens Kommune, Birgitte Salling, og forsætter:
 - Jeg glæder mig over, at et frivilligt tilbud som erhvervsmentorordningen får så mange unge i gang med en uddannelse eller i beskæftigelse. De frivillige erhvervsmentorer supplerer fagpersonernes indsats på en rigtig god og konstruktiv måde, og det ser jeg en meget stor styrke i, når vi skal hjælpe de unge videre. Vi er derfor rigtig glade for, at så mange erhvervsledere har deltaget i ordningen, siger Birgitte.

Erhvervsmentorer hjælper unge videre
Erhvervsmentorordningen er først og fremmest til for at hjælpe flere unge borgere tættere på arbejdsmarkedet. De unge mangler ofte netværk eller har udfordringer med jobsøgningen og uddannelsesvalg, og det gør det ofte svært at komme væk fra offentlig forsørgelse. Her kan erhvervsmentorerne med erfaring og netværk i byen være en vigtig medspiller.
 Anker Hedegaard, der er senior forretningsudvikler i Tadaa!, har hovedsageligt rollen som sparringspartner og coach for Johanna Birknes på 20 år. Hun håbede på en dag at blive lærer og skulle starte på HF. Efter dårlige erfaringer med tidligere uddannelsesforløb havde hun behov for at tale med nogen om job og uddannelse:
 - Jeg blev anbefalet mentorordningen, fordi jeg havde haft udfordringer med at holde motivationen og engagementet. Jeg var heller ikke 100 % sikker på, at jeg overhovedet ville være lærer, så det gav rigtig god mening, at jeg kunne tale med en, som kunne give mig noget sparring på mine valg og holde mig ved ilden, fortæller Johanna.

Den unge sætter dagsordenen
Nogle gange har det været konkrete beslutninger og valg, Anker og Johanna har vendt, når de har mødtes, og andre gange har det været personlige problemer, som de har snakket om. Men uanset hvad har det været Johanna, der har sat dagsordenen:
 - Det har været Johanna, som enevældigt har bestemt, hvad der skulle tales om, og det er også hende, der har givet lyd og sagt til, når hun havde behov for at mødes, fortæller Anker og fortsætter:
 - Vi har derfor set lidt stort på de 3 gange 3 timer, der var sat af fra ordningens side og bare mødtes til en kop kaffe, når hun havde noget på hjerte”.

Et initiativ der giver mening
Både Anker og Johanna er enige om, at erhvervsmentorordningen er et utrolig godt initiativ, som kan hjælpe unge i job eller uddannelse. Anker lægger især vægt på mentorens samarbejde med partnerne bag erhvervsmentorordningen:
 - Jeg er blevet klædt godt på til opgaven som erhvervsmentor. Jeg har fået god information om forløbet, og hvis jeg skulle komme ud i situationer, som jeg ikke vidste, hvordan jeg skulle håndtere, var der hjælp at hente, fortæller Anker.
 For Johanna har erhvervsmentorordningen været en meget positiv oplevelse, som både har styrket hendes selvtillid og givet hende bekræftelse i, at hun er på rette vej:
 - Det har givet mig mere rygrad, selvtillid og engagement i min uddannelse og min fremtid. Jeg ved, der er masser af andre unge mennesker, der kunne have brug for samme hjælp til at udnytte deres potentiale og komme videre, så jeg håber virkelig, ordningen kan forsætte, siger Johanna.

Nye ansigter er velkommen i flokken
Erhvervsmentorordningen fremtid ser i lyset af det første års resultater lovende ud, og på sigt ser Birgitte Salling potentiale for, at ordningen kan udvikle sig til at favne unge borgere med andre typer udfordringer:
 - Udover unge mennesker på kontant- og uddannelseshjælp har vi også unge studerende, som er indskrevet og i gang med en uddannelse, men som kan have svært ved at holde motivationen til gøre uddannelsen færdig. Der kan vi i Ungeenheden i hvert fald se et potentiale for, at målgruppen for erhvervsmentorordningen udvides, så de også kan nyde godt af positive rollemodeller og sparring på deres valg og drømme.
 Anker Hedegård er en af de erhvervsmentorer, som står klar til at tage endnu en tørn:
 - Det har været en hel fantastisk oplevelse, og jeg vil til hver en tid gøre det igen. Jeg ser det som et rigtig fornuftigt initiativ, der giver mening og udbytte for begge parter.

smileyGiv Østbirk Avis Østjydsk Avis et like her, så får du nyhederne på Facebook!

Løbende annoncer

 

Ugens Annoncer

Seneste video

2024-14
31. mar 2025