
Kun halvdelen af de 13-årige fodboldspillere holder stadig ved sporten, når de er 18 år. En velkendt problemstilling, som DBU nu har udviklet helt konkrete værktøjer til at vende rundt på.
Søren Østergaard er leder af Center for Ungdomsstudier og så er han også blandt udviklerne af DBU’s nye koncept - Ungdomsfodbold 2.0. Konceptet er blevet til på baggrund af erfaringer fra otte ”best-practice”-klubber og generel viden om ungdomslivet. Arbejdet har vist, at det er tydeligt, at sociale aktiviteter er med til at fastholde teenagerne i fodboldklubben, fordi det er med til at skabe en stærk tilknytning.
Et af nøglebegreberne er at samle de unge spillere på tværs af alder og køn og her kan Ungdomsfodbold 2.0 hjælpe med at tilrettelægge en strategi til hver enkelt fodboldklub.
Modellen skræddersys til den enkelte klub
Starten på DBU Jyllands fire roadshows går i Forum Horsens mandag den 7. marts, hvorefter inspirationskaravanen drager til Vejen, Holstebro og Aalborg i starten af april.
- På møderne vil vi fortælle om, hvordan klubberne kan bruge Ungdomsfodbold 2.0. Der er ikke én opskrift, som passer til alle klubber, men vi håber på at kunne vise klubfolkene, at de ved at tage udgangspunkt i Ungdomsfodbold 2.0-konceptet og deres egne udfordringer, kan skræddersy den rigtige løsning til netop deres klub, forklarer Søren Østergaard, som personligt vil fortælle om klubforløbet på alle fire jyske roadshows.
Ud over oplægget fra Søren Østergaard, som også sidder i DBU’s ungdomsgruppe, vil fodboldledere og -trænere også få lokale erfaringer og cases lige til at tage med hjem og prøve af i egen klub.