Gedved Gourmetklub fejrede 10 års jubilæum hos Jimmy



Forud for en af de mange retter i dagens menu, tog Erik Winther, formand for Gedved Gourmetklub, ordet. Klubbens første og eneste formand huskede tilbage på starten på Skanderborgvej 16, hvor 16 mænd samledes til den første madaften i det, som skulle vise sig at blive et særdeles holdbart og tilbagevendende arrangement.
 - I disse dage er det præcist 10 år siden. Klubben er sidenhen udviddet til 20 medlemmer, og der er hele 9, som har været med i alle årene, sagde Erik, og kunne ikke lade være med at sammenligne klubbens aktiviteter med en aftenskole.
 - I aftenskolen koster 5 aftener 1575 kr. Vi klarer os med 100 kr. pr. gang, og så får vi endda en øl til madlavningen og 3 retter med vine.
 Mandemadklubben i Gedved mødes den første torsdag i måneden, 10 gange om året, til finere madlavning i Gedveds Skolekøkken. Deltagerne inddeles i 4 grupper, som hver har en formand, der sørger for forhåndsindkøb til køkkengryder og tilbehør.
 Gedved Gourmetklub har tidligere været gæstekokke for dem selv bl.a. på Sandvad Kro og i Golfklubben, og 10 års jubilæumsmiddagen var derfor praktisk henlagt i hjemlige rammer hos ”Kokken ud af huset” Jimmy Jensen i Gedved Kultur- og Medborgerhus torsdag aften.
 Her havde Jimmy planlagt hele 5 retter som skulle tilberedes, frem mod serveringen og den endelige finish, som personalet i dagens anledning stod for. Disse blev indtaget med højt humør i de hyggelige rammer, og som traditionen ved disse arrangementer sig også byder, rejste Niels Riis Vestergaard sig og sang et til dagen forfattet aktuelt vers om ”Klubben”, i jubilæumsudgaven på melodien: ”Katinka, Katinka”.
 Til retterne havde Knud Ankjær med vanlig sikker hånd udvalgt ”passende vine”, og frem mod desserten kunne denne afsløre at SuperBrugsen Gedved velvilligt havde sponsoreret portvin i jubilæumsgave til menuens sidste ret, inden Jimmy Jensen blev takket af dagens gæstekokke med en erkendtlighed.
 Jimmy Jensens udfordringer til Gourmetdrengene var: Svampesuppe med vintertrøffel og basilikumpesto. Rosé Grenade. Vildsvin med gulerodspuré, sorteret grønkål, blomkålspuré og knuste kartofler med løg og urter. Rørt Gorgonzola med sensommerhonning, fisnittede løg og karse, æggeblomme, rødbedesirup til smørristet rugbrød - og til slut Brombæris med sne.
 Nu vil avisens udsendte nødigt fremhæve nogle af retterne frem for andre, men den rørte Gorgonzola, den var godt nok go’!

smileyKlik her og bliv ven med din lokale avis på Facebook!

Løbende annoncer

 

Ugens Annoncer

Seneste video

2024-14
31. mar 2025