Gedved kulturdage for femte gangDen tilbagevendende kulturevent starter torsdag den 31. oktober med arrangementet ”Højskolesange i ord og billeder”.

Billedkunstner Ken Denning og operasanger Jesper Buhl har udgivet en bog med 25 højskolesange.

Kunstnerne fortæller om de enkelte sange, og de synges af Jesper Buhl. Enkelte af sangene er fællessang. Ken Denning præsenterer eksempler af de færdige billeder. Arrangementet holdes i samarbejde med den lokale filial af Horsens Bibliotek.

Fredag aften er der koncert med Lone Selmer Band. Lone Selmer udgav i 2015 cd’en ”Dagslys”, og fra den byder hun bl.a. på de gode gamle klassikere, som ”Kys det hele fra mig”, ”Man binder os på mund og hånd” og ”Den allersidste dans”. Med sig har hun Ben Besiakov på piano, Assi Roar på bas, Frands Rifbjerg på trommer og Karsten Vogel på saxofon. 

Som sædvanligt er det muligt at indlede koncerten med en lækker koncertmenu i Seminariets restaurant, Cafe og Restaurant Schmidt.

Gedved Kunstforening holder den traditionelle efterårsudstilling lørdag og søndag. Ferniseringen er lørdag den 2. november kl. 11.00 med optræden af Gedved Skoles Sfo’s kor og Tolstrup Kirkes kor.  De udstillende kunstnere er Karina Bækkelund · Lars Andersen · Linda Kolling · Svend Kragh · Bente Stick og Katarina Tuffveson. Elever fra Gedved Skoles 4., 5. og 6. klasse udstiller resultater fra en temauge om musik.

Lørdag aften er der vinsmagning, hvor Lars Jensen fra Egebjerg vil tage deltagerne med på en speciel rejse til Ibiriske halvø – Spanien og Portugal. Det bliver en speciel aften, hvor Lars Jensen fortæller om rejser i sherry- og portvinsland og der serveres passende smagsprøver. Tilmelding er nødvendig.

Mandag den 4. november får kulturdagene besøg af forfatter og DR-studievært Niels Krause-Kjær. Det er et arrangement, som får lidt ekstra kolorit, idet Niels Krause-Kjær trådte sine barnesko i Kattrup og blandt andet var elev på Gedved Skole. 

Niels Krause-Kjær vil fortælle om sit forfatterskab, bl.a. sin nye, anmelderroste bog Mørkeland, men der vil også blive tid til nogle anekdoter fra hans barne- og ungdomsår i området.

Det fulde program for Gedved Kulturdage kan ses på  www.kulturdage-gedved.dk. Her er også oplysninger om tilmelding og priser for de enkelte arrangementer.

Gedved Kulturdage arrangeres i et samarbejde med Seminariet, foreninger med tilknytning til Seminariet og Horsens Bibliotek. Arrangementet støttes økonomisk af Horsens Kommune.

Løbende annoncer

Mest læste artikler

Ugens Annoncer

Seneste video

Borgmester Peter Sørensens virtuelle nytårskur
03. jan 2021