Horsens Kommune lancerer ny corona-appDirektør for Velfærd og Sundhed i Horsens Kommune, Karin Holland, er stolt over den nye app, der hurtigt kan hjælpe de medarbejdere, der har med borgere at gøre i en ny tid med risiko for Corona smitte. Foto: Hanne Bach Nielsen

Rundt omkring i hele landet har alle skullet vænne sig til en ny hverdag, hvor der skal tages særlige forholdsregler i kampen mod Covid-19.

Det gælder ikke mindst de mange mennesker, der arbejder i kommunernes ældrepleje, på bosteder, støttetilbud mm. Derfor har Velfærd og Sundhed i Horsens Kommune nu lanceret en ny app på arbejdstelefoner og tablets som en hjælp til medarbejderne.

Corona-vejviseren, som app'en er blevet døbt, linker videre til kommunens intranet, der giver et overblik over de mange, komplekse forholdsregler, der er i forbindelse med risikoen for Corona smitte.

Teksterne er korte og så giver de handlingsanvisninger, når personalet har brug for hurtigt at finde de svar, man leder efter i hverdagen.

Corona-vejviseren giver blandt andet svar på ofte stillede spørgsmål, som hvad man gør, hvis man selv har symptomer, hvis en borger har symptomer, samt hvilke værnemidler, man skal bruge.

- Vi har valgt at lave Corona-vejviseren elektronisk. Det er vitalt, at vi håndterer situationen rigtig. Nu kan vi hurtigt opdatere og sikre, at vores medarbejdere altid har adgang til nyeste og opdaterede viden, og at de har den lige ved hånden i en travl hverdag - uanset om det er på pc, tablet eller telefon. Det er smart, siger direktør for Velfærd og Sundhed i Horsens Kommune, Karin Holland.

En helt ny situation

Corona-vejviseren er en tænkt som en hjælp til de mange medarbejdere, der dagligt har med borgere at gøre.

- Det er vigtigt, at vi kan sikre et højt informationsniveau i en tid hvor Sundhedsstyrelsen kommer med opdaterede informationer - næsten dagligt. Vejviseren er let tilgængelig og kan give medarbejderne svar på spørgsmål med det samme. Den er derfor et rigtig godt støtteredskab i en situation, vi ikke har prøvet før, siger Hanne Reinholdt, der er funktionsleder for plejeboligerne i Horsens Kommune.

Alle informationer bliver løbende opdateret, så der altid er mulighed for at få den nyeste viden og de nyeste retningslinjer fra sundhedsmyndighederne.

Indtil videre er Corona-vejviseren tilgængelig for alle medarbejdere i Velfærd og Sundhed i Horsens Kommune, og der arbejdes på at de øvrige områder i kommunen også får adgang til den.

Løbende annoncer

Mest læste artikler

Ugens Annoncer

Seneste video

02. nov 2020