Horsens-virksomheder åbner dørene for flygtninge



Brian Mikkelsen, indehaver af Dansk B2B A/S, har med Mohammad Housam Alsafadi fået en praktikant med den rette indstilling. - Mohammad siger aldrig nej til en opgave, og bliver også gerne ekstra, hvis der er travlt.

Ny tal fra Jobcenter Horsens viser en positiv udvikling i antallet af flygtninge, der er i virksomhedspraktik i Horsens. I august måned var 18 pct. af alle personer i det tre-årige integrationsprogram i virksomhedspraktik, mens den tilsvarende andel for et år siden kun var 11 pct.
 Afdelingsleder i Jobcentret Susanne Ramstedt tillægger den nye brancherettede strategi en stor betydning for den positive udvikling.
 - Den nye strategi betyder, at flygtninge kommer langt hurtigere ud på virksomhederne, og at vi målrettet går efter de syv brancher, hvor der er størst chance for at få job. Vi oplever en stor åbenhed fra virksomhedernes side over for at få flygtninge i praktik. Lige nu har vi aftaler med 21 virksomheder, og derudover har vi dialog med 32 andre virksomheder, siger Susanne Ramstedt.

Kropssprog hjælper til
Èn af de virksomheder, der har været glade for at få en flygtning i praktik, er Gedved-virksomheden Dansk B2B A/S. Mohammad Housam Alsafadi er 44 år, kommer fra Syrien, og startede i maj måned med at arbejde på lageret. Mohammad har været på sprogskole i cirka et år, og hans dansk er så godt, at sproget ikke udgør noget problem i hverdagen.
 - Selvfølgelig tager det nogle gange lidt længere tid for Mohammad at formulere sig. Men vi oplever egentligt ikke sprogproblemer – fordelen hér er, at vi kan stå over for hinanden og også bruge kropssproget, fortæller Brian Mikkelsen, indehaver af Dansk B2B A/S. Han understreger dog, at sproget skal være bedre, før at Mohammad kan have ansvaret for lageret alene, herunder tage imod ordrer fra kunder.
 Praktikken bliver tilpasset danskundervisning på sprogskolen, som Mohammad også deltager i. Han oplever at kunne gøre sig forståelig i hverdagen, men har alligevel fokus på at blive bedre til dansk.
 - Det sværeste ved jobbet er sproget, og det er vigtigt for mig at lære det hurtigt. I Syrien arbejdede jeg som bogtrykker, og mit ønske er at få et job som bogtrykker i Danmark. Men første skridt på vejen er at få et job og komme ud af kontanthjælpssystemet”, fortæller Mohammed.

Læres op til et job i branchen
Lige nu er cirka 70 flygtninge en del af branchepakker i Horsens, og i alt har 20 deltagere fået job siden marts måned.
 I branchepakke-forløbet er det ikke et krav, at en praktik altid fører til et job i samme virksomhed. Men det er vigtigt, at deltageren igennem praktikken bliver oplært til at få et job i branchen. Derfor bliver der fulgt tæt og systematisk op på den enkeltes udvikling i forhold til branchens krav.
 - At der kommer en medarbejder fra Jobcentret ud og følger op, støtter også os. Vi får gennemgået de ting, han måske mangler, og kan have fokus på det efterfølgende. Det vi frygtede mest ved at få en flygtning i praktik var, at vi skulle udfylde en masse papirer, men det har faktisk kørt rigtigt nemt” siger Brian Mikkelsen.

smileyGiv Østbirk Avis Østjydsk Avis et like her, så får du nyhederne på Facebook!

Løbende annoncer

 

Ugens Annoncer

Seneste video

2024-14
31. mar 2025