Spot på pauser i skolen



En lounge hvor eleverne kan vugge i hængekøjen eller slappe af på sofaen. Eller måske et computerrum, hvor de kan spille alle de spil, de ikke når at spille i fritiden.
 På Hovedgård Skole står der for øjeblikket ”pause” på programmet, men det er ikke, fordi eleverne holder fri. De har emneuge om ”Den bedste skole” og knokler på livet løs med idéer til at skabe indholdsrige pauser.
 For pauserne er vigtige, understreger pædagogisk leder Lisbet Collett-Overgaard:
 - Vi har lidt en tendens til at forbinde frikvarterer med konflikter og gårdvagter. Men ved at sætte fokus på den gode elevpause både ude og inde – dét at skabe et frirum hvor eleverne reelt kan lade op til næste lektion - er vi med til yderligere at styrke grundlaget for indlæring. Da skolen så tilmed ønsker at forbedre udearealerne, er det oplagt at inddrage eleverne i, hvordan fremtidens skole skal se ud.
 Hun tilføjer, at eleverne - ud over at være kreative – lærer en masse om samarbejde, og de bliver trænet i mundtligt at sælge en idé.
 Eleverne sidder gruppevis rundt om på skolen og brainstormer, og nogle er allerede i fuld gang med at forvandle deres idéer til konkrete modeller.
 Det gælder blandt andre Maria og Sofie fra 8. årgang, som sammen med deres gruppe vil foreslå at lave en lounge i skolens forhal, hvor eleverne kan slappe af.
 - Vi har ikke rigtig noget opholdssted, så en lounge ville være alle tiders. Pauserne – dét at kunne gå et andet sted hen - er vigtigt, mener de to, der også nyder at lave noget praktisk med hænderne.
 En gruppe fra 5. årgang er også i fuld gang med at putte indhold i den gode pause. Et skoledyr har været oppe at vende, der kan trøste, hvis man føler sig ensom – og en svævebane. Men gruppen har valgt at lave et computerrum.
 Samtlige forslag skal ligge klar torsdag den 12. oktober, hvor skolen holder fernisering fra kl. 14.00-16.00 for forældre, søskende og andre interesserede.
 Et lærerpanel vil herefter i samarbejde med elevrådet udvælge de projekter, der skal arbejdes videre med i forbindelse med den planlagte renovering i foråret 2018.

I emneugen arbejder eleverne efter STEAM-metoden: Science, Technology, Engineering, Arts og Mathematics. STEAM betegner en tværfaglig tilgang til læring. Metoden kan bidrage til at øge elevernes motivation og læring inden for fagområderne og tværfagligt. Horsens Kommune ønsker på denne måde blandt andet at øge elevernes interesse for erhvervsuddannelserne.

yesFølg Østbirk Avis Østjydsk Avis på Facebook her!
 

Løbende annoncer

 

Ugens Annoncer

Seneste video

2024-14
31. mar 2025