Hurtig udrykning ved mangel på hospitalssenge



En fredag eftermiddag midt i influenzatiden blev patientpresset for stort på Hospitalsenheden Horsens. Gennem en længere periode havde hospitalet haft en stigning i akutte indlæggelser, som medførte overbelægning i de enkelte sengeafsnit. Der var behov for at handle hurtigt.
 Horsens Kommune kaldte straks de relevante fagpersoner sammen, og alle satte som mål at finde frem til den bedste løsning for patienter, der er færdigbehandlede, og patienter, som kan behandles med akut sygepleje i eget hjem eller på akutplads.
 - Her er der ikke noget, som må vente til i morgen. Vi er klar med akutplads, når der er behov. Vi tilbyder akutpladser med erfarne og kompetente sygeplejersker døgnet rundt, og vi står klar til at tage imod borgere med komplekse og akutte problemstillinger, som ikke kan håndteres i borgerens eget hjem, siger Stella Jónsdóttir, der er leder ved Vital Horsens Akutpladser og Døgnrehabilitering.
 Det er et eksempel på det gode samarbejde om patientforløb mellem Hospitalet og Kommunen - på tværs af sektorer.
 - Det er simpelthen fantastisk og en stor hjælp, at vi har mulighed for at benytte akutpladserne i kommunen. Her kan patienter opholde sig i lidt mere rolige omgivelser med kompetent sygepleje, mens eksempelvis deres eget hjem gøres klar med hjælpemidler til de kan komme hjem. Vi sender en stor opgave videre til kommunen, som de står klar til at løse og vi har i dag et rigtig godt samarbejde, som vi gerne vil have endnu mere af, siger oversygeplejerske på Medicinsk afdeling, Hospitalsenheden Horsens, Hanne Gyldenløve.
 I dag råder Vital Horsens over 7 akutpladser, og antallet kan udvides ved særligt behov. Der bygges lige nu 10 pladser mere, som skal være i drift i april 2017.

Fakta om akutpladser
• Udviklingen af det nære sundhedsvæsen i kommunerne er gennem de seneste år været under hastig udvikling. Det betyder, at kommunen i dag kan håndtere mere specialiserede sygeplejeopgaver.
• Akutpladserne er med til at sikre sammenhængende patientforløb i tæt samarbejde med de praktiserende læger, vagtlæger og hospitalerne.
• Akutpladserne er med til at forebygge uhensigtsmæssige indlæggelser og genindlæggelser.
• På akutpladserne er der sygeplejersker med relevant kompetence og erfaring i alle døgnets 24 timer, 365 dage om året.
• Derudover er tilknyttet ergoterapeuter og fysioterapeuter fra de øvrige afdelinger i Vital Horsens, som bidrager med træning når dette vurderes relevant.

winkGiv Østbirk Avis Østjydsk Avis et like her, så får du nyhederne på Facebook!
 

Løbende annoncer

 

Ugens Annoncer

Seneste video

2024-14
31. mar 2025