Hvordan gør vi folkeskolen i Horsens endnu bedre?



Som politikker, skolebestyrelsesmedlem og som forældre til 2 piger på Stensballe Skole, har jeg et brændende ønske om at være med til at gøre folkeskolen i Horsens til en bedre skole. Jeg mener at folkeskolens allervigtigste opgave er, at give det enkelte barn et solidt fundament at stå på i tilværelsen og tilegne sig kundskaber, færdigheder og arbejdsmetoder der giver en ballast til at gå videre ud i livet med – både på arbejdsmarkedet og som menneske.
 Folkeskolen i Horsens har historisk set være udfordret og præsteret resultater under landsgennemsnittet. På det seneste har vi dog set begyndende tegn på, at den negative tendens er brudt. Ifølge den seneste opgørelse fra Ministeriet for børn, undervisning og ligestilling landede karaktergennemsnittet for kommunens afgangselever på 7,1, hvilket er en markant stigning fra de 6,5 for 3 år siden. Det er en flot udvikling, som vi nu skal have gjort bæredygtig og permanent.
 Og hvordan sikrer vi så det? Hvordan sikrer vi, at vores folkeskole i Horsens bliver endnu bedre til at samle de allersvageste og mest udfordrede børn op og samtidig sikre, at de dygtigste elever når lige så langt som deres evner rækker? Hvordan sikrer vi, at vores børn bliver behandlet som selvstændige individer med forskelligartet behov og ikke som ”samlebånds-produkter” der skal passe ned i en standard-skolefabrik?
 Det gør vi ikke ved at starte en ny ”reform-revolution” der vil skabe utryghed, ustabilitet og frustration for lærere, pædagoger og elever. Det gør vi derimod ved at give skolerne arbejdsro og kun foretage de nødvendige, løbende justeringer der kræves for at give lærere, pædagoger og skoleledelse de bedste forhold at arbejde under.
 Og de justeringer jeg mener der skal foretages i første omgang, omhandler en langt højere frihedsgrad. Jeg er grundlæggende af den overbevisning, at skolerne skal have mere selvbestemmelse og mindre central indblanding fra forvaltningen i Horsens Kommune. Ved at give lærere, elever, pædagoger, os forældre, vores børn, og skolebestyrelserne mere direkte og aktiv indflydelse på vores skoler, opnår vi en højere grad af ejerskab og ansvar. Med det følger en positiv spiral af øget engagement, motivation og en følelse af, at dette er vores skole der passer til vores børn - folkets skole (deraf navnet folkeskole) – ikke ”systemets” skole.
 Jeg vil derfor fortsat arbejde for, at give den enkelte skole selvbestemmelse over blandt andet læringsplaner, skoledagens længde, mulighed for konvertering af understøttende undervisning (lektiecaféer) om til 2-lærerordning og mulighed for højere grad af profilering af skolen. Udmøntningen af arbejdstidsaftalerne (L409) skal flyttes fra central styring og ud på skolen – det er et anliggende mellem lærer og skoleleder. Vi skal anerkende de forskellige behov som lærere og pædagoger har. Beslutningskompetencen til ”at hyre og fyre” lærere, pædagoger og øvrige ansatte skal ligeledes ligge hos den enkelte skole og ikke ved Horsens Kommune, som i dag er officiel arbejdsgiver for alle lærere. Det må trods alt være ledelsesteamet på skolen der kender skolen, eleverne og undervisningsstaben bedst. Disse tiltag vil blandt andet være med til at gøre folkeskolen i Horsens endnu bedre.

yesFølg Østbirk Avis Østjydsk Avis på Facebook her!

Løbende annoncer

 

Ugens Annoncer

Seneste video

2024-14
31. mar 2025