Hvordan hjælper vi flygtninge i Østbirk



Horsens Kommune vil gerne have flygtningene ud i omegnsbyerne, for de kan noget andet, sagde Bettina Bach i sit indlæg onsdag aften på Østbirk Skole.
 Her var små 50 borgere mødt frem for at finde løsningen på, hvad Østbirk så kan, for at de syriske flygtninge, som Østbirk har modtaget ca. 25 af, kan falde godt til i byen.
 Bettina Bach er socialarbejder ved Bo og Trivsel i Horsens og indledningsvis fortalte hun om erfaringerne med flygtningene.
 - De vil gerne tale dansk, de vil gerne inviteres hjem, de vil lære hverdagskultur, de er nysgerrige på hvad danskerne laver af hverdagsting, sagde Bettina Bach.
 Ellen T. Schmidt, koordinator for frivillignet og provstiet og Kirsten Bøgh Linde fra Yding, der er frivillig flygtningehjælper i Skanderborg, fortalte ligeledes om erfaringer. Ellen T. Schmidt om det økonomiske aspekt, Kirsten Bøgh Linde, om sine erfaringer med 40 flygtninge på Vesterskovvej i Skanderborg, hvor frivillige mødes med flygtningene hver tirsdag og torsdag og laver forskellige aktiviteter.
 - Vi har med succes f.eks. malet malerier om fortiden og fremtiden og lavet udstilling i lokalerne, og så er syrerne rigtig gode til at lave mad, det smager helt fantastisk, sagde Kirsten Bøgh Linde.
 Initiativtagerne til aftenens møde er Allis Sørensen, Ann Asmussen, Ulla Klavsen og Lone Buhl Pedersen og bagpå de 3 indlæg, åbnede dialogen i skolens kantine omkring - hvad gør vi så nu?
 Der kom hurtigt forslag frem om at danne en facebookgruppe, den lovede Gudrun Andreasen at tage sig af, og den er allerede oprettet under Flygtninge - Østbirk. Idéen hermed er f.eks. hurtigt at kunne skaffe sportstøj og lignende til dem der mangler og gøre opmærksom på arrangementer for flygtningene.
 Og koordinatorerne vil meget gerne høre fra nogle som ønsker at hjælpe med aktiveringen. Der var idéer fremme om spisearrangementer, gå dansk ture - hvor man kun snakker dansk, café en gang om måneden. Og både Østbirk Idrætsforening og spejderne var klar til at tage imod.
 På opfordring fortalte David Binzer og Pauli Andreasen om deres erfaringer som netværksfamilier, hvilket de begge varmt anbefalede.
 - Meget af kommunikationen foregår faktisk via Google Translate, fortalte David, der f.eks. har været behjælpelig med oversættelse af breve og kontakt til det offentlige.
 Allis Sørensen fik i løbet af aftenen flere navne på listen på dem som gerne vil hjælpe. Koordinatorerne kan kontaktes på: Ann, tlf. 61725203 / Alice, tlf. 41613961 / Ulla, tlf. 28458752.

Flygtningene går enten i skole eller er i praksis 37 timer om ugen. Det er svært for flygtninge at komme i job. 20-30% er højtuddannede. Mange er håndværkere eller ufaglærte. Alle flygtninge  i bysamfundene har forladt asylcentrene og fået opholdstilladelse.

winkGiv Østbirk Avis Østjydsk Avis et like her, så får du nyhederne på Facebook!

Løbende annoncer

 

Ugens Annoncer

Seneste video

2024-14
31. mar 2025