Affaldsindsamling i naturen



Danmarks Naturfredningsforening samler med hjælp fra naturelskere landet over affald, der er endt i naturen – hvor vi nok kan blive enige om, at det ikke hører hjemme.
 Ved sidste års indsamling deltog der i Horsensområdet omkring 200, der i alt indsamlede 1,3 tons affald og mere end 3500 dåser. Så der er noget at komme efter.
 Alt for meget affald ender i naturen og i byerne i stedet for i skraldespandene og på genbrugsstationerne. Affald, der ikke afleveres korrekt og til genbrug, ødelægger vores natur og vores oplevelser i naturen og kan i værste fald skade dyr og miljø, siger Birthe Anker Christensen fra Danmarks Naturfredningsforening i Horsens.
 Indsamlingen foregår søndag den 17. april kl. 10-13. I Brædstrup og i Vestbirk/Østbirk er starttidspunktet lidt tidligere. Brædstrup starter kl. 9.30 i bibliotekets kælder med kaffe, te, juice og rundstykker, og i Vestbirk/Østbirk møder man kl. 9.00 i Vestbirk Forsamlingshus til morgenkaffe med rundstykker.
 Turene i Horsens by starter alle ved Sund By, Åboulevarden 52, og herfra er det op til den enkelte deltager at finde det rette grønne sted af samle affald.
 - Vi hjælper gerne med en mundtlig vejledning til skønne steder. Vi er i Sund by fra kl. 9.00 for udlevering af poser og handsker, siger Birthe Anker Christensen.
 Men kommunens mindre bysamfund er i høj grad repræsenteret ved indsamlingen. Der er indsamling i Brædstrup, Egebjerg/Hansted, Nim, Rådved, Sejet, og Vestbirk/Østbirk. Også en grundejerforening ved Nørrestrand har meldt sin deltagelse, og Orienteringsklubben og Vrønding-området samler ind.

Alle kan være med
- Vi håber, at rigtig mange har lyst til at kombinere søndagsgåturen med en indsats for naturen. Og tag børnene med og lær dem ved et godt eksempel, hvor affald hører hjemme, og hvor det ikke gør, siger Birthe Anker Christensen fra DN i Horsens.
 Affaldsindsamlingen slutter kl. 13 ved Sund By på Åboulevarden 52 i Horsens. Her bliver affaldet samlet, og Horsens Kommune er vært ved en sandwich og en øl eller vand. Flere af de tilmeldte mindre bysamfund sparer benzinen og nyder et traktement lokalt.
 For tilmelding og yderligere oplysninger: Kontakt Birthe Anker Christensen på tlf. 75645346 eller på mail: ibogbirthe@gmail.com eller horsens@dn.dk - eller mød op ved Sund By, Åboulevarden 52.
 Du kan se indsamlingsruterne på www.dn.dk/horsens og www.horsenskom.dk

Fakta om affald i naturen – så længe ligger affaldet i naturen, hvis det ikke bliver fjernet
Cigaretfilter: op til 5 år
Aviser: op til 12 måneder
Tyggegummi: 5 år
Øl- og sodavandsdåser: 10-500 år
Plastikposer: 100 – 1000 år
Plastiklåg til 6-pack: 450 år
Glasflasker: 4000 – 1 mio år.
Kilde: Institut for Miljøvurdering

winkFølg Østbirk Avis Østjydsk Avis på Facebook her!

Løbende annoncer

 

Ugens Annoncer

Seneste video

Ringvej Syd
29. maj 2025