
Det internationale studiemiljø på VIA Campus Horsens er med til at tiltrække nye studerende.
Flere uddannelser har oplevet en massiv stigning af ansøgninger. Det gælder i særdeleshed ingeniøruddannelserne, der samlet set er gået frem med 46%. Den engelsksprogede forsyningsingeniøruddannelse er med en stigning på 55% og ICT Engineeringuddannelsen med en stigning på 58% er højdespringerne.
Overordnet set har mange unge de seneste år fået øjnene op for, at VIAs erhvervsrettede uddannelser giver dem kvalifikationerne til at løfte spændende jobs. Det har betydet, at Campus Horsens har oplevet en stærkt stigende interesse for sine uddannelser.
VIA uddanner til erhvervslivet
Direktør for VIA Erhverv, Konstantin Lassithiotakis, glæder sig over det store antal kvote 2-ansøgninger til VIAs uddannelser på Campus Horsens. Og han glæder sig også på erhvervslivets vegne. For der er et udtalt behov fra virksomhederne om at ansætte dimittender, der er parate til at træde ind på arbejdsmarkedet og gøre en forskel:
- VIAs uddannelser bygger bro mellem læring og handling ved at veksle mellem undervisning og praktikperioder på arbejdspladser. Den teori, de studerende lærer på uddannelsen er så målrettet og operationel, at de studerende kan overføre den direkte til praksis, siger Konstantin Lassithiota-kis og fortsætter:
- Det er vores ansvar, at de studerende får kompetencer, som virksomhederne efterspørger både nu og i fremtiden. Vi skal fagligt klæde de studerende på, så de får en helt konkret forståelse for, hvad det kræver at lykkes på arbejdsmarkedet.
Ingeniøruddannelser fortsætter massiv fremgang
I flere år har erhvervslivet efterspurgt flere ingeniører. Deres kompetencer er nemlig med til at skabe vækst og udvikling. Samtidig er jobmulighederne for nyuddannede ingeniører rigtig gode. Det afspejler sig også i søgningen til ingeniøruddannelserne på VIA, der fortsætter flere års fremgang:
- VIA tilbyder kommende studerende en bred palette af ingeniøruddannelser. Så uanset om de kommende studerende ønsker at beskæftige sig med klimaforandringer, it og programmering, opførelser af broer, vindmøller eller maskiner, så giver vi dem mulighederne, forklarer Konstantin Lassithiotakis og slutter:
- Det er over en bred kam, at vores ingeniøruddannelser har fået markant flere ansøgere – ikke mindst de engelsksprogede. Det hænger bl.a. sammen med, at mange af de studerende på ingeniørfagene drømmer om at arbejde i udlandet på et tidspunkt. Og her på Campus Horsens får de ikke kun ingeniørfaglige redskaber med sig - de lærer også at arbejde på tværs af kulturer og sprog i et internationalt studiemiljø.
Levende studiemiljø
Antallet af kvote 2-ansøgninger til VIAs pædagoguddannelse i Horsens er – efter flere års markant fremgang - faldet en smule sammenlignet med 2015. Uddannelsesleder Jens Norup Simonsen er dog glad for, at der stadigvæk er mange, der søger ind på uddannelsen. Også langt flere end der er plads til:
- Vi er en del af en stor campus med mange muligheder for at arbejde tværfagligt. Samtidig er studiemiljøet levende, og fagligt har vi nogle gode faciliteter til vores studerende, uanset om de vælger at specialisere sig inden for natur og udeliv, social entreprenørskab eller medier og digital kultur. Det er med til at gøre uddannelsen populær.
I kvote 2 er det en samlet bedømmelse af karakterer og livserfaringer fra eksempelvis jobs, højskoleophold, rejser og frivilligt arbejde, der afgør, om ansøgerne bliver optaget på de uddannelser, de har søgt ind på.
Der er hvert år ansøgningsfrist gennem kvote 2 den 15. marts kl. 12.00.
Ansøgningsfrist gennem kvote 1 er 5. juli kl. 12.00. I kvote 1 bliver ansøgerne alene optaget på uddannelser på basis af deres karaktergennemsnit fra gymnasiet.
Giv Østbirk Avis Østjydsk Avis et like her, så får du nyhederne på Facebook!