70 bagere i Hovedgård



Der var godt gang i snakken, da BKDs (Bagere og Konditorer i Danmark, red.) første ”Åbne Bageri”-arrangement fandt sted hos Kagehuset i Hovedgård. Godt 70 mand (og kvinder) mødte op mandag den 8. februar.
 Hos Kagehuset i Hovedgård, hvor det flotte – og store – bageri lagde hus til omkring 70 kolleger fra primært Jylland og Fyn.
 Her fortalte Bagermesteren om nogle af de tiltag, der har været med til at gøre, at han på 11 år er gået fra at have ét lille bageri i midten af Hovedgård til i dag at have et stort centralt bageri og fem udsalg med en vækst på 18 procent sidste år.
 Henrik Kjær fortalte også om sine mange specielle brødtyper og delte ivrigt ud af opskrifterne på de mange brød.
 Bagermesteren i Hovedgård er kendt for at få nogle ”tossede” idéer og efterfølgende føre dem ud i livet. Som da han omdannede parkeringpladsen ude foran bageriet til en stor brunch-restaurant og fik knap 200 personer til at komme til søndagsbrunch.
 Ved Åbent Hus-arrangementet skulle der også have været noget spektakulært at se på. Nemlig et 190 centimeter højt overflødighedshorn med en samlet vægt på knap 250 kilo.
 - Men mit stativ kunne desværre ikke støtte kransekagen ordentligt, så det må jeg vente med til forretningen fejrer fødselsdag fredag den 26. februar, siger Henrik Kjær.
 Det var dog også det eneste malurt, han kunne finde i forbindelse med dagen.
 - Det var en rigtig dejlig dag. Jeg er glad for at der var så mange kollegaer, der ville komme og høre og se på. Jeg fik selv talt med mange, både folk jeg kendte, men også bagere, jeg ikke havde mødt før. Det betød rigtig meget for mig, at folk kom for at høre min fortælling, siger Henrik Kjær.

Inspiration til kolleger
Formålet med møderne er, at branchen skal blive bedre til at inspirere hinanden og mødes på kryds og tværs. Det formål blev i hvert fald opfyldt.
 - Som bager kan man jo godt synes, at man stiller sig op og praler, når man fortæller om det, der går godt. Sådan tænkte jeg lidt selv, da jeg havde budt velkommen og fortalt om de ting, jeg gør: Står jeg bare og praler. Men for mig handler det om, at jeg måske kan give inspiration videre til kolleger, som så får en god idé, som jeg så kan låne senere, siger Henrik Kjær.
 Han fortæller samtidig, at han selv blev inspireret af BKDs seneste medlemsmøde, hvor der både var bagerfaglig snak, men også inspiration til de sociale medier.
 - Det sad jeg da og tænkte over på vej hjem i bilen, og nu har jeg fået gang i den del af min markedsføring også, siger han.

BKD også inspireret
Det var BKDs bestyrelse, der havde fået idéen til, at der skulle være flere af den slags faglige møder i organisationens regi. Og efter det første møde, så er man sikre på, at man har ramt rigtigt.
 - Det her flotte fremmøde giver jo også os stof til eftertanke. For det er jo tydeligt, at det er den faglige snak og muligheden for at komme ud og se noget nyt, der får medlemmerne til at komme til arrangementer. Så det skal vi, som organisation, tage med ind i vores overvejelser, når vi laver medlemsmøder og måske endda også landsmøde. For det er jo det faglige, der får medlemmerne til at møde op, siger Joan Pedersen, bestyrelsesmedlem i BKD og bagerfrue i Ans Bageri.
 Der vil helt sikkert komme flere ”Åbne Bagerier”- BKD forventer at afholde mellem fire og seks lignende arrangementer i løbet af året.
 - Dette skulle gerne være med til at afdække og åbne for mulighederne fremover for den ambitiøse bager, der vil skabe et bedre grundlag for en spændende og udviklende bagerforretning med alt hvad dertil hører, siger Henrik Kjær.
 En udveksling med besøg og arbejde hos en meget anerkendt fransk bagermester i Reims har også gjort sit indtog i Kagehuset, hvilket kollegerne fandt meget interessant og ikke mindst de gode nye opskrifter, som Bagermester Kjær gennemgik og overgav til sine kolleger.
 Sammen med en kok havde de komponeret nogle delikate sandwiches, som også vil være med til at skabe baggrund for nyudvikling i butikken og filialerne.

Fødselsdag fredag i næste uge
Om en god uge sættes alle sejl igen i Kagehuset, når 11 års fødselsdagen skal fejres i Kagehusene i Hovedgård, Stensballe, Egebjerg, Gedved og Østbirk. Hvad der helt præcist skal ske, vil Henrik Kjær ikke løfte hele sløret for endnu.
 - Der bliver gratis specialbrød med kerner til alle kunder. Othello og andre gode tilbud og naturligvis - ingen fødselsdag uden kæmpekage ttil alle, serveret i Hovedgård, tilføjer Bagermesteren.

yesKlik her og bliv ven med Østbirk Avis Østjydsk Avis på Facebook!

Løbende annoncer

 

Ugens Annoncer

Seneste video

2024-14
31. mar 2025