Learnmark Horsens er eneste skole med valgfaget e-handelHHX-elev Nanna Green Clemmensen og HTX-elev Nicolai Matt Kjærhus Sørensen fra Learnmark Horsens. De har som de første gymnasieelever i Danmark valgt valgfaget e-handel.

I 2014 foretog danskerne mere end 20 procent af deres samlede køb på nettet. Det er rekorden ifølge Foreningen for Dansk Internet Handel (FDIH), og alt tyder på, at den rekord de kommende år vil blive slået gang på gang.
 Stigningen i handel på nettet er ifølge Sune Agger, rektor for HHX og HTX, en af årsagerne til, at Learnmark Horsens har anmodet Undervisningsministeriet om at udbyde valgfaget e-handel på C-niveau.
 - Vi skal som gymnasium være gode til at tilpasse undervisningen til den virkelighed, som eleverne skal kunne agere og gøre karriere i. Derfor er vi glade for at kunne udbyde e-handel som valgfag. Det er også et godt eksempel på, at vi hele tiden omsætter Learnmarks vision. Vi danner og talentudvikler til fremtidens erhvervsliv til konkrete tiltag, der kommer eleverne til gode, siger Sune Agger.
 Nanna Green Clemmensen går på studieretningen Økonomi og er en af de HHX-elever, der har valgt e-handel.
 - På min studieretning har vi fagene virksomhedsøkonomi og afsætning, og valgfaget e-handel giver en ekstra dimension til de to fag. Faget er meget brugbart for mig, når jeg i fremtiden gerne vil arbejde med salg – gerne i udlandet, siger Nanna Green Clemmensen.

HHX- og HTX-elever er et stærkt team
E-handel udbydes som et fælles valgfag for eleverne på Handelsgymnasium HHX og Teknisk gymnasium HTX, og det glæder HTX-elev Nicolai Matt Kjærhus Sørensen sig til.
 - I undervisningen skal vi blandt andet opbygge vores egen webshop, og her bliver vi et stærkt team, når HTX- og HHX-elever arbejder sammen. På HTX har vi stor viden om hardcore it, hvor HHX-elever ved meget om design og salg. På den måde bruger vi hinandens styrker og får et meget bedre resultat, siger Nicolai Matt Kjærhus Sørensen.

Samarbejde med virksomheder
Learnmark Horsens er i dialog med forskellige virksomheder, som fx udvikler software til e-handel, for at indgå uddannelsespartnerskab med dem.
 - Samarbejdet med virksomhederne ligger rigtig fint i tråd med, at vi er et erhvervsgymnasium. Det gør undervisningen mere relevant for eleverne, når de oplever, at det, de lærer, kan bruges til noget, siger Sune Agger.

Viden om e-handel styrker innovation og iværksætteri
Innovation og iværksætteri spiller en central rolle i undervisningen for HHX- og HTX-eleverne. Også her er det nye valgfag en gevinst.
 - Viden om e-handel er for de fleste iværksættere nødvendig viden, derfor er vores nye valgfag en enestående mulighed for at få viden og erfaringer om hele processen fra ide, til produktion over markedsføring og salg, understreger rektoren.

Løbende annoncer

Ugens Annoncer

Seneste video

Bakkelandets Friskole - Børnehave - Vuggestue
07. jun 2021