
Julen nærmer sig med hastige skridt og dermed også tiden for honningkager og honningsnitter.
- Vi forsøger konstant at finde de bedste produkter og bruger meget gerne lokale leverandører, fortæller bagermester Henrik Kjær, som har indgået en ny aftale med en lokal samarbejdspartner - biavler Jakob Germundsson, Honninghuset Ejer Bavnehøj.
Bagermesteren forventer at der skal bruges 250 kg honning i kagerne frem til jul.
- Håndlavede honninghjerter og honningkager med de bedste råvarer dyppet i ægte belgisk chokolade, så man med garanti kan smage forskellen, forsikrer bagermesteren.
Honninghuset Ejer Bavnehøj drives af biavler Jakob Germundsson, der har haft bier siden 1995. Virksomhed en blev startet i 2007 og er siden vokset til ca. 100 avlsfamilier.
- Min biavl er bygget op omkring Dronninge produktion, salg af bifamilier og honningsalg og vi leverer god dansk kvalitetshonning i flere smags varianter.
- Til Kagehuset leverer vi polyflora-honning, siger Jakob, der i Honninghuset Ejer Bavnehøj producerer honning fra maj frem til først i august/september måned.
Henrik Kjær forventer at de første honningkager kan købes i Kagehusene i denne uge.
Giv Østbirk Avis Østjydsk Avis et like her, så får du nyhederne på Facebook!