Ny arbejdskraft til industrien i Horsens er på skolebænken



Mandag den 18. januar var det første skoledag på Learnmark Horsens for 15 kommende industriteknikere og 18 kommende smede. De tal er langt højere end forventet, og kan blive afgørende for særligt metalvirksomhederne i Learnmarks optageområde.
 Formanden for Horsens Alliancen, Peter Sørensen, der også er borgmester i Horsens Kommune, glæder sig over udviklingen:
 - Det her er virkelig godt. At vi så hurtigt har vendt tilgangen til industritekniker- og smedeuddannelsen er faktisk mere, end jeg havde turde håbe på. Det beviser, at det samarbejde, vi har i Horsens, bl.a. imellem industrien, kommunen og Learmark, er et enormt stærkt redskab til at imødekomme udfordringer på arbejdsmarkedet. Som formand for Horsens Alliancen er det også en tilfredsstillelse at se vores drøftelser og konkrete initiativer blive omdannet til resultater.”
 Mangel på kvalificeret arbejdskraft i industrien har været ét af de emner, der har fyldt mest, når Horsens Alliancen har mødtes det sidste år. Derfor afholdt Business Horsens og Horsens Kommune i foråret 2015 to workshops for virksomheder, uddannelsesinstitutioner, arbejdsmarkedets parter, kommunen m.fl. Den første workshop handlede om at kortlægge og konkretisere den udfordring, som mangel på kvalificeret arbejdskraft er. Den anden workshop gik ud på at finde løsninger på problemet.
 Èt af resultaterne af workshoppen var, at der i august 2015 blev stiftet et supportteam for industriteknikeruddannelsen. Supportteamet består af ti lokale industrivirksomheder, som vil gøre en ekstra indsats for at få flere unge til at gå i gang med uddannelsen til industritekniker.
 Bo Ulsøe, som er direktør for Horsens-virksomheden Blunico, er med i supportteamet og er glad for den positive udvikling.
 - Det er rigtig godt at se, at tilgangen til de to uddannelser som industritekniker og smed vokser lige nu. Det har vi brug for i branchen. Der er ingen tvivl om, at kommunen og Horsens Alliancen har spillet en stor rolle i forhold til at bane vejen for at synliggøre uddannelserne ude i folkeskolen og mindske det gab, der er imellem unges forestillinger og virkeligheden. En smed er ikke kun at banke hestesko på et beskidt værksted – det kan også være mange andre ting, fx at betjene højteknologiske maskiner. Der er mange fordomme på området, og dem skal vi ud i skolerne og afkræfte.
 Supportteamet har planer om et roadshow i januar-februar, hvor alle grundskoler i Horsens og omegn får et besøg. Her vil en gruppe af industriteknikerlærlinge og en erhvervsleder fortælle om uddannelsen, suppleret af en ministand med robot, videoer og produktionsemner. På den måde får eleverne rig lejlighed til at stille spørgsmål og få et godt indblik i uddannelsen gennem andre unge.

Der er pt. fem Supportteams for industriteknikeruddannelsen fordelt rundt omkring i Danmark, og der kommer løbende flere til. Overordnet arbejder et Supportteam for at sikre, at industrien står sammen om at skabe sin egen fremtid. Det sker bl.a. gennem udbredelse af kendskabet til uddannelsen ved forskellige tiltag, ved aktivt at skaffe praktikpladser, ved faglig sparring mellem industrien og erhvervsskolerne samt rådgive omkring efteruddannelse.

Horsens Alliancen er en samarbejdsaftale mellem Horsens Kommune, erhvervslivet, DI Horsens, LO Horsens og BusinessHorsens. Formålet er at få flere i arbejde og forbedre vilkårene for virksomhederne i Horsens Kommune. Frem mod udgangen af 2017 er formålet med Horsens Alliancen, at Horsens Kommune har 600 færre borgere på offentlig forsørgelse. I den samme periode udfases dækningsafgiften svarende til 40-45 mio. kr.

yesKlik her og bliv ven med Østbirk Avis Østjydsk Avis på Facebook!

Løbende annoncer

 

Ugens Annoncer

Seneste video

2024-14
31. mar 2025