
Pjerrot findes tre steder i Danmark. Han findes i Tivoli i Ålborg, Tivoli i København (her er det kun pantomimeteater) og på Dyrehavsbakken. Pjerrot kom til Bakken omkring år 1800, og det er derfor det sted, hvor Pjerrot kom først og traditionerne omkring ham er stærkest.
- Jeg er meget stolt over at være Pjerrot. Der er kun en Pjerrot ham på Bakken. Det er det største, man kan blive. Det ville være at gå tre trin baglæns, hvis jeg blev tilbudt jobbet som statsminister.
Kurt Flemming har været Bakkens Pjerrot de sidste 19 år og er stolt af sit job. Det lå ellers ikke i kortene, at han skulle blive Pjerrot. I 1992 blev Kurt Flemming ringet op af direktøren for Tivoli i Ålborg.
Direktøren tilbød ham jobbet som Pjerrot og forlangte et svar inden for 24 timer. Kurt Flemming vidste på det tidspunkt knapt nok, hvem Pjerrot var. Han havde kun set ham en gang i Tivoli i København, da han gik i 7. klasse. Alligevel blev det til et ja til stillingen i Ålborg, og fire år efter sprang han for første og eneste gang fra en kontrakt, da han fik sit livs chance for at blive Pjerrot på Dyrehavsbakken.
- Det er det hårdeste job, jeg nogensinde har haft. Jeg skal være 100 procent på hele tiden. Børnene viser med det samme, hvis man ikke er ordentligt forberedt.
Sminketiden inden forestillingerne er vigtig for Kurt Flemming. Det tager cirka fyrre minutter at lægge sminken, og det er vigtigt, at han har god tid, for han bruger den på at blive til Pjerrot, og han bliver ved med at være Pjerrot al den tid han er udklædt.
Når masken lægges, og i særlig høj grad når mund og øjenbryn tegnes op, så kommer Pjerrot helt af sig selv.
- Det er vigtigt at have god tid til sminken, fordi det er vigtigt at have sjælen med i det jeg laver. Hvis sjælen ikke er med, bliver det som så mange andre ting i vores tid overfladisk.
- Vi skal hjælpe hinanden. Det er derfor vi er sat i verden.
Kurt Flemming og Pjerrot lever så tæt sammen i den samme krop, at de også har smittet af på hinanden. Pjerrot har lært Kurt Flemming at få mere ro på sit liv noget han havde svært ved tidligere. Til gengæld har Kurt Flemming gjort Pjerrot mere ren. Pjerrot siger i dag nej til mange ting, som han tidligere havde sagt ja til, fordi det var god reklame.
Et punkt hvor Pjerrot og Kurt Flemming adskiller sig fra hinanden er ved deres tro. Pjerrot er ikke religiøs, men det er Kurt Flemming. Han blev kristen som voksen, og hans tro betyder meget for ham.
- Uden kristendommen er jeg rodløs. Det giver mig en mening med livet.
- Jeg er et søgende menneske, og jeg bliver nødt til at blive ved med at søge, siger Kurt Flemming.
Det satte også mange tanker i gang hos Kurt Flemming, da hans hustru døde. Han begyndte at tænke mere over livet, men han blev også vred på Gud. Hvordan kunne Gud tillade at hun døde, når han kan alt? Gud kunne have forhindret det. I dag har han accepteret det, men han synes stadigvæk, at det var urimeligt.
Bakkens Pjerrot kommer til Østbirk Præstegård den 20. oktober kl. 19.00. Der er fri entré, kaffe kan købes.
Giv Østbirk Avis Østjydsk Avis et like her, så får du nyhederne på Facebook!