Flere og flere danskere har så dårlige netværk, at det går kraftigt ud over brugeroplevelsen, når de for eksempel streamer TV på deres fladskærm og samtidig bruger computere og mobiltelefoner. Gennem de seneste år er der sket en eksplosiv digital udvikling, hvor blandt andet streamingtjenester er kommet til at spille en stor rolle. Mange enheder trækker på det samme netværk, som får stadig sværere ved at følge med. Hos Panasonic Center/Hovedgård Radio & TV, mærker man klart, at mange har problemer med et dårligt netværk.
−I dag hænger eksempelvis tv og netværk sammen. Det stiller store krav til et effektivt netværk at holde alle Wi-Fi-produkterne kørende i en moderne familie. Derfor får vi rekordmange henvendelser fra kunder, der har for dårligt trådløst signal, udtaler Henrik Frandsen, Hovedgård Radio & TV
Ifølge tal fra Danmarks Statistik er antallet af netværkstunge enheder som smart-tv, streaming-højttalere, spillekonsoller, PC’er, smartphones og tablets eksploderet de seneste syv år. Fra 2011 til 2018 er antallet af eksempelvis smartphones i hjemmene næsten tredoblet, mens antallet af tablets er over seksdoblet.
Sådan løser du problemet
Hvis du oplever et dårligt netværk derhjemme, er der dog forskellige ting, du selv kan gøre, inden du kontakter den lokale fagmand.
−Det er først og fremmest vigtigt, at du tjekker, hvor routeren er placeret. Står routeren i den ene ende af huset, er det ikke sikkert, at den kan nå ordentligt ud til alle rum. Samtidig er der også mange, der har routeren godt gemt væk under eksempelvis møbler, og det kan også påvirke signalet. Hvis det ikke hjælper at flytte routeren, kan du overveje at trække flere netværkskabler til de forskellige rum. Nemmest er det dog at sætte en signalforstærker til stikkontakten i de rum, hvor signalet er lavt, fortæller Henrik Frandsen og fortsætter:
−Man skal også tjekke sin router. Er den mere end fem år gammel, er der stor risiko for, at routeren ikke er optimeret til nutidens netværkskrav. Oplever man problemer, kan det desuden være fornuftigt at udskifte routeren fra internetudbyderen, fordi den ofte er blandt de dårligste på markedet. Vi oplever tit, at en kvalitetsrouter er nok til at få signalet og kvaliteten til at stige.
Henrik Frandsen påpeger, at det sjældent er hastigheden fra udbyderen, der er for lav til at trække de forskellige enheder. Det er oftest selve netværket i hjemmet, der er skyld i en dårlig brugeroplevelse.
Hovedgård Radio & TV leverer service til alle, der oplever problemer med deres hjemmenetværk.