I år var deltager antallet 500 forventningsfulde unge elever, der ankom på Learnmark Tech. De skulle teste deres smagsløg og årets tema var: Smag på madkulturen. Det var GF 2 Gastronomer og ernæringsassistenter som stod for dagen og de havde valgt at tænke i et fremtidsperspektiv ud fra de globale forudsætninger som er oppe i medierne fortiden, hvor især kødet spås til at blive en mangelvarer.
Køkkenerne, restauranten og teorilokalerne var i dagens anledning workshops, hvor eleverne holdvis blev informeret om:
- De fem grundsmage – bla andet hvordan det stærke og trigeminal nerve arbejder sammen, og ikke mindst hvor i munden, vi fornemmer de forskellige smagsnuancer.
- Konkurrence om tre på stribe- ud fra mad relevante spørgsmål
- Ovnbagt havregrød- tilsmagt med havtorn, høvlet peberrod, stevia, knust anis
- Raw food kager- kager lavet af nødder, raw kage, dadler mm uden ovn
- Juicer- sunde alternativer i flotte farver
- Tang- havets bund i humus, knækbrød og foccaicabrød…
- Insekter- det nye alternativ til kød? Der var vafler bagt ud af insektmel, knækbrød ligeledes og Rasmus fortalte vidt og bredt og insekter og ikke mindst det ”avles” i Jylland.
Stemningen var høj og lyden af det er lækkert og advr- det var ikke dejligt at smage på – smeltede sammen i en skøn forening gav en god og stemningsfuld dag. Alle elever fik en proteinbar med i hånden, da de tog tilbage til deres skoler- selvfølgelig lavet med et touch af insekter.