Søvind

Søvind, en malerisk landsby beliggende nær Horsens, er en skjult perle i Østjylland, der byder på smukke naturomgivelser, en rig historie og et engageret lokalsamfund. Området omkring Søvind er præget af bakkede landskaber, frodige skove og den imponerende Horsens Fjord.

Søvind er kendt for sine vandremuligheder, og området byder på en række afmærkede stier, der fører gennem skove, marker og langs fjorden. Cykelentusiaster vil også finde gode ruter i området, hvor man kan nyde den friske luft og det smukke landskab.

Foruden den naturskønne beliggenhed, byder Søvind også på en række attraktioner og arrangementer, fra kunstudstillinger og koncerter til sportsbegivenheder og lokale festivaler. Med kort afstand til Horsens og andre byer som Vejle, Aarhus og Silkeborg er der rig mulighed for at kombinere et ophold i Søvind med spændende udflugter og aktiviteter i regionen.

Overnatning i Søvind tilbyder hyggelige bed and breakfasts og ferieboliger, samt en lokal campingplads. Spisestederne i området serverer både traditionelle danske retter og internationale specialiteter, fra hyggelige kroer og caféer til gourmetrestauranter og take-away muligheder.

Søvind er det perfekte sted for dem, der søger en unik og uforglemmelig oplevelse i det danske landskab. Med sin skønne natur, rige historie og engagerede lokalsamfund er det en perle ved Horsens, der venter på at blive opdaget og værdsat af besøgende fra nær og fjern.


 

Lokalnyt

Fri fortolkning af Søvind Kro

8. marts 2023
Hvordan mon der ser ud når Søvind Kunstgruppe fortolker Søvind Kro? Det får man at se på fernisering på ny udstilling i Kirkehuset Søvind lørdag 11. marts kl. 13.30.
Lokalnyt

Søvind er et skridt videre i retning mod en fælles bæredygtig varmeløsning

13. december 2022
I Søvind og i Bæredygtigheds-, Natur- og Klimaudvalget i Horsens Kommune glæder man sig i disse dage over, at landsbyens ansøgning om midler fra Region Midtjyllands pulje til fælles borgerdrevne energiløsninger i landsbyer, har givet pote. Mange Søvind-borgerne har et ønske om at udskifte deres olie- og naturgasfyr - og de 100.000 kr. tildelt fra regionen skal nu bruges til at få undersøgt mulighederne for en konkret fælles grøn varmeløsning. Lokal forankring og ejerskab vil være i højsædet, og det endelige mål er en udfasning af opvarmning med de fossile brændstoffer i Søvind.
Lokalnyt

Ny Kunstudstilling i Søvind Kirkehus

3. december 2022
Søvind Kunstgruppe har fernisering på årets sidste fællesudstilling. 3 gange årligt byder Kunstgruppen ind til fernisering på fællesudstillinger i Søvind Kirkehus. Denne udstillings tema handler om genbrug. Det kan være keramik, stofdesign, maleri eller?
Lokalnyt

Jul i den gamle Præstegård

2. december 2022
En julekalender som hørespil – find den, hvor du finder dine podcasts. Audiorama lancerer i 2022 en helt ny julekalender, skrevet af sognepræst Troels Bering - instrueret og produceret af Jacob Octavius Jarlskov.
Lokalnyt

Lego gudstjeneste

28. september 2022
Hvis man har fulgt med i TV 2’s LEGO Master, så har man set præsten i Søvind Troels Bering udfolde sine kreative evner med de elskede klodser. Troels har brugt det at skabe, til at lave et arrangement i Søvind Kirke.

Løbende annoncer

Ugens Annoncer

Seneste video

112: Brand Pizza Master, Brædstrup
08. maj 2023