Solen er Guds vindueAf Søren Jensen, sognepræst

År 2020 er et særligt år på mange måder: Hele befolkningen må tilpasse sig de særlige forhold i coronatiden, og det gjaldt også den årlige kirkeuge i Egebjerg og Hansted. I stedet for at hele tredje årgang fra Egebjergskolen besøgte Hansted kirke, måtte eleverne komme klassevis, tredje B mandag og tirsdag og tredje A onsdag og torsdag. Dette betød, at programmet, som normalt strækker sig over fire dage, måtte koges ned til det halve.

Der var dog ingen sure miner hos børnene, som fik lov til at gå på opdagelse i kirken fra kælder til kvist, eller rettere: fra krypt til kirketårn. Således bød de to intense dage på alt fra kirke og kirkegårdsrundture over klokkeringning, salmedans og dåbsleg med bamser til eftertænksomhed over hvordan livet efter døden mon tager sig ud? Man kan tegne sig ud af meget, og en af de kvikke elever fandt på, at Solen er Guds vindue. Sådan en tanke er skøn: især når solen stråler ned over tegningerne og de tegnende.

Dagene blev afsluttet med symbolskattejagt på kirkegården, hvor diverse gravsten og gravsteder blev undersøgt for symboler og særlige billeder, inden eleverne kunne vende tilbage til Egebjergskolen med tasken og tankerne fyldt med oplevelser.

Mangfoldighed og plads til forskellighed

Kirkeugen finder sted som et samarbejde mellem Egebjergskolen og Hansted kirke. Det gode samarbejde bevirker, at besøget i kirken regnes som en del af undervisningen, hvorfor skolens lærere er med. Et af de vigtige budskaber, som børnene modtager, når de besøger kirken er, at alle er velkomne uanset om man er kristen, muslim, hindu eller noget helt andet. Der finder ingen forkyndelse sted i kirkeugen: kun oplysning, undervisning og rigtig gode samtaler. 

Fra kirkens side kan vi kun sige tak for nogle fantastiske dage. Vi glæder os til næste års udgave af kirkeuge.

Løbende annoncer

Ugens Annoncer

Seneste video

Bakkelandets Friskole - Børnehave - Vuggestue
07. jun 2021