Vinderne af First LEGO League 2016 - First LEGO League Champions - blev 12 elever fra Team Cow Spirit, der kommer fra Lundskolen i Horsens. De fik, foruden æren og en flot pokal, også en billet til den Skandinaviske First LEGO League-finale i Bodø i Norge senere på året. Det er syvende år i træk, at Tværgående Enhed for Læring i Horsens Kommune og VIA University College Campus Horsens afholder First LEGO League (FLL), og der var i alt ca. 600 børn, unge, holdvejledere, publikum og frivillige hjælpere på dagen. Det var en stor udfordring, deltagerne stod overfor i årets FLL. For de skulle med udgangspunkt i temaet Animal Allies komme med innovative løsningsforslag til, hvordan vi i fremtiden kan skabe og udvikle en bedre og mere positiv interaktion mellem dyr og mennesker til glæde for begge parter.
Fokus på naturvidenskab og teknologi
Formålet med FLL er at sætte fokus på de naturvidenskabelige og teknologiske fag. De deltagende hold bliver udfordret og skal løse opgaver inden for kategorierne teknologi, forskning, markedsføring og samarbejde. I forskningsdelen definerer holdene selv en problemstilling – i relation til Animal Allies - som de skal komme med et løsningsforslag til. Den teknologiske udfordring består i at designe, teste og programmere en robot i LEGO Mindstorms. Robotten skal løse en række opgaver på en robotbane. Samtidig skal holdene præsentere deres robot-løsning, deres strategi og tankerne bag deres programmering for et dommerpanel. Holdenes evne til at samarbejde og til at tænke i markedsføring af deres projekt skal de ligeledes præsentere over for et dommerpanel, hvor de også skal argumentere for deres valg af problemstilling og løsningsforslag.
Små forskere med stor entusiasme
Kasper Knop Rasmussen, hoveddommer for FLL og underviser på ICT Engineering-uddannelsen på VIA University College i Horsens, glæder sig over, hvordan årets deltagere har håndteret arbejdet med Animal Allies:
- Et af vores mål med FLL er, at vi gerne vil udfordre skoleeleverne til at tænke som forskere og bruge nye teknologier på en konkret måde. Og det har de været rigtig gode til i år. Jeg er meget imponeret over den entusiasme, som de har mødt opgaverne med, siger Kasper Knop Rasmussen og fortsætter: ”FLL er med til at udvikle deltagerne. For det er en udfordrende opgave, når holdene i fællesskab skal løse og præsentere en opgave, hvor de er afhængige af hinanden for at klare den.
På tværs af faglige grænser
Chef i Horsens Kommune Claus Grønlund vurderer, at noget af det vigtigste deltagerne får med sig fra deltagelsen i FLL, er evnen til at arbejde på tværs af faglige grænser:
- I processen med at løse de opgaver, som deltagerne bliver præsenteret for lærer de at tænke nye teknologier ind i undervisningen. Samtidig skal de vise evnen til at koble det naturvidenskabelige med det ikke-naturvidenskabelige, pointerer Claus Grønlund og slutter:
- Det bliver afgørende for børn og unge, at de i fremtiden forstår at tænke på tværs af de gængse faglige grænser. Både i forbindelse med deres egen læring, men også når de engang skal begå sig på arbejdsmarkedet.
Giv Østbirk Avis Østjydsk Avis et like her, så får du nyhederne på Facebook!