Planlægningen af Det Østjyske Dyrskue i Horsens 2016 er i fuld gang, og opbakningen fra de frivillige er stor. Dyrskuet finder i år sted den 17. og 18. juni.
Opbakningen kom til udtryk på generalforsamlingen i Foreningen Land & By Østjylland den 28. januar i LandbrugetsHus i Horsens. Omkring 60 dyrskueinteresserede var mødt op, og der var ingen problemer med at få valgt folk til bestyrelsen. Tvært i mod meldte mange sig som interesserede og ville gerne arbejde for sagen.
Formanden for foreningen, Peter Søgaard Mortensen, Østbirk, var glad for den store interesse og den gode stemning omkring dyrskuet.
- Vi er rigtigt godt på vej til at slå os fast som ”Danmarks hyggeligste dyrskue”. Vi mærker i disse år en stor interesse for dyrskuet, og vi har fået det til at fungere rigtigt godt her i foreningen, som bakkes godt op af udstillere fra de forskellige fagområder. Alle bidrager vi er godt på vej i processen med at udvikle dyrskuet.
Dyrskuet i Horsens har i de sidste år haft en stabil tilmelding af dyr, sidste år var der ca. 350 store dyr samt børnedyrskue, høns, kaniner og katte. Maskin- og standudstillerne er også gode til at bakke op og benytte dyrskuet som et sted, hvor man møder nye og gamle kunder.
- Vi oplever også en god interesse fra medierne, både tv, radio og aviser, som gerne vil berette om dyrskuet og bringe den særlige stemning videre, lød det.
Foreninger bakker op
Omkring økonomien sagde Peter Søgaard Mortensen, at det er en udfordring at få arrangementet til at give overskud, da der er mange udgifter forbundet med at holde dyrskue – trods stor frivillig indsats.
- Heldigvis bakker vores lokale landbrugsforeninger godt op om dyrskuet og gør det muligt, at vi kan gennemføre det. I den forbindelse er det helt afgørende, at der er opbakning fra udstillere og et stort engagement. Det er heldigvis tilfældet, og derfor har vi vores tre landboforeninger i ryggen.
De tre foreninger, der bakker økonomisk op om dyrskuet, er Østjysk Landboforening, Vejle-Fredericia Landboforening og Landboforeningen Odder-Skanderborg.
- Sælg ikke pladsen
Formanden havde dog et stort bekymringspunkt, nemlig Horsens Kommunes overvejelser om at sælge dyrskuepladsen.
- Jeg synes personligt, det vil være en skam, da pladsen er et super godt sted til dyrskuet. Hvis vi skal flytte, giver det ekstra omkostninger til opstaldning af dyr. Selv om vores stalde ikke er de nyeste, fungerer de fint.
- Vi har et godt forhold til kommunen, men jeg vil gerne opfordre kommunen til at overveje en ekstra gang, om det nu er nødvendigt, at alt grønt i byen skal fyldes med beton. Pladsen bliver jo brugt til mange formål og mange har glæde af den. Det kan ikke passe, at så stor en kommune fristes til at sælge en historisk plads som denne.
Nye i bestyrelsen
Selv om to fra bestyrelsen ikke ønskede genvalg, var der ingen problemer med at få pladserne besat. Søren Grunnet, Give og Søren Hauge, Vejle, valgte at stoppe, og i stedet blev Karen Cecilie Grotkær Katborg, Søvind, og Helle Graversen, Glud, valgt. Der var genvalg af Karl Jørgen Paaske, Bjerre
Som suppleanter valgtes Solvej Lemming, Flemming og Per Jensen, Hovedgård, og som revisor Vivian Vikkelsøe Skøtt, Bække.
De øvrige i bestyrelsen er formanden Peter Søgaard Mortensen, Østbirk, Rikke Rasmussen, Galten, Birgitte Gyldenlund Pust, Stenderup, Søren Næsborg, Horsens, Morten Mikkelsen, Lindved samt Ole Larsen, Skanderborg.
Dyrskuet finder i år sted lidt senere end de foregående år, nemlig den 17. og 18. juni. Det er bl.a. rykket, for at det ikke skal falde sammen med dyrskuet i Odense.Klik her og bliv ven med Østbirk Avis Østjydsk Avis på Facebook!