Tilslutning til fjernvarme for de sidste 2100 husstande sendes nu i høring



(Arkivfoto)

Horsens Kommune har den 13. september 2018 sendt høringsbreve om tilslutning til fjernvarme ud til de ca. 2100 husstande i Lund, Hatting og Gedved, som hører til den sidste etape i konverteringen til fjernvarme.

Interesserede borgere i de tre lokalområder er desuden inviteret til borgermøder, hvor de kan få yderligere information og svar på spørgsmål om fjernvarmen.

Den 29. juni 2018 indgik Regeringen og alle Folketingets partier en energiaftale, som gav anledning til spørgsmål om, hvad den ville få af konsekvenser for udrulningen af fjernvarme i Horsens Kommune.

”I sommer udbad jeg mig en juridisk redegørelse for konsekvenserne af energiforliget for udrulningen af fjernvarmen i Horsens Kommune. Redegørelsen, der er udarbejdet af en ekstern specialist inden for energi- og miljøretlige forhold, har vi onsdag drøftet i koordinationsudvalget. Konklusionen er, at der ikke er noget til hinder for, at vi kan fortsætte med det sidste tilslutningsprojekt for Hatting, Lund og Gedved. Det er dog samtidig vigtigt for mig at understrege, at der først kan tages en politisk beslutning om man vil pålægge tilslutningspligt eller ej, når høringen har været gennemført”, siger borgmester Peter Sørensen.

Borgermøder i oktober
Tilslutningen til fjernvarme i Lund, Hatting og Gedved er i høring indtil mandag den 15. oktober 2018.
”Ligesom med de tidligere etaper afholder vi borgermøder og gør, hvad vi kan, for at borgerne kan få afklaret de spørgsmål, de måtte have”, siger Jens Heslop, direktør for Teknik- & Miljø i Horsens Kommune.

For borgerne i Gedved bliver der afholdt borgermøde mandag den 1. oktober kl. 19-21 i Gedved Hallen, Kirkevej 16 i Gedved. For borgerne i Lund og Hatting er der møde tirsdag den 2. oktober kl. 19-21 i Hattinghallen, Grønhøjvej 1 i Hatting.

På møderne deltager Jens Heslop og Christian Niederbockstruck, direktør i Fjernvarme Horsens.
Byrådet godkendte i oktober 2015 det samlede varmeforsyningsprojekt, som omfattede udrulning af fjernvarme til Horsens, Stensballe, Hatting, Lund, Egebjerg og Gedved. Fjernvarmeprojektet betyder, at ca. 10.000 ejendomme konverteres fra olie og naturgas til fjernvarme.

Hovedformålet med konverteringen er at efterleve en målsætning om, at Horsens Kommunes CO2-udledning skal reduceres med 600.000 tons over 20 år. Samtidig skal det sikre forsyningssikkerhed og fjernvarme til konkurrencedygtige priser.

smiley Følg Østbirk Avis Østjydsk Avis på Facebook

Løbende annoncer

 

Ugens Annoncer

Seneste video

2024-14
31. mar 2025