
Seniorforsker arkæolog Søren H. Andersen.
Horsens fjord er landskendt for sine mange ertebøllebopladser med køkkenmøddinger og tusindvis af redskaber fra jægerstenalderen ca. 5.400 – 3.900 f. Kr. Meget ligger stadig i nutidens vandkant og fortæller, at her boede folk engang i oldtiden.
Hvordan levede familierne dengang? Er det muligt at stykke en historie sammen ud fra fundene, og få viden om føde og livsvilkår, - hvor vigtig var det at spise østers og hvor tit stod der uroksebøffer og dyreryg på menuen? Var fiskeri det vigtigste erhverv eller var hverdagens helte måske de jægere, der var bedst til at jage vildtet i urskoven rundt om fjorden og i landet bag fjorden op til Tremhøj?
Forestillingerne om ertebølletiden og jægerstenalderen kan være mange.
Tremhøj Museum har derfor den glæde, at præsentere Søren H. Andersen, der i et foredrag giver et overblik over ertebølletid i Horsens og Østjylland. Søren H. Andersen er mangeårig ekspert i jægerstenalderen i Danmark og har bl.a. forsket i den såkaldte Gudenåkultur, lavet udgravninger i Norsminde- og Gamborg fjorde, Tybrind Vig samt den store udgravning Ringkloster ved Skanderborg sø.
Efter foredraget vil der under kaffen blive mulighed for at stille spørgsmål og debat. Man kan også i museumsudstillingerne studere de mange typiske lokale fund fra Ertebølletid fra Tremhøj Museums samling, bl.a. en stor øksesamling fra Horsens Fjord.
Arrangementet er gratis for Tremhøj Museumsforenings medlemmer og entré for øvrige er 50 kr. pr. deltager. Tilmelding er nødvendig efter ”først til mølle” princippet og kan ske til Jens Bagge på mail: Jens Bagge@hotmail.com eller på tlf. 20 81 73 65.
Foredraget på Tremhøj Museum, Tremhøjvej 41, Tvingstrup lørdag den 10. december begynder kl. 13.30.