20 år med anbragte børn og unge



Horsens Kommune kiggede også forbi med en lykønskning ved Opholdsstedet Bollerskovs 20-års-jubilæum. Her er det formand Ellen T. Schmidt (S) fra velfærds- og sundhedsudvalget, der taler med souschef Kenneth Asmussen.

Vejrudsigten havde lovet byger, men der blev heldigvis ikke brug for paraplyerne, da det socialpædagogiske opholdssted blev fejret med et større traktement med kaffe, kage, ristede pølser og sodavand på terrassen på Bollerslotsvej nr. 6 i Boller.
 Bestyrelsesformand Erik Eriksen bød velkommen med et par varme ord til leder og souschef Lene Eriksen og Kenneth Asmussen, hvor han roste lederparret for at have haft store aktier i opholdsstedets fremgang og gode resultater. Flere af de tidligere anbragte børn og unge var mødt frem for at kippe med flaget og hilse på gamle venner og ansatte, og en ung kvinde, som netop tidligere havde boet på Bollerskov, fortalte, at hun stadig ofte savnede opholdsstedet, selv om der nu er gået en del år, siden hun var indskrevet.

Nyt koncept: Jord-til-bord
Gennem de 20 år har opholdsstedet haft flere forskellige aktivitetsprofiler. Blandt andet har dykning haft en helt særlig plads, og nu om dage er det stadig vandet, der trækker, i form af vandsport. Derudover er et nyt jord-til-bord-koncept kommet til med fokus på bl.a. skotsk højlandskvæg.
 Opholdsstedet Bollerskov prioriterer en aktiv hverdag og fritid, hvilket også afspejler sig i de fysiske rammer med multibane, spille- og fritidsrum, fodboldbane og eget skovstykke med huler.
 - I det socialpædagogiske arbejde har vi fokus på det fælles tredje. Det betyder, at man i samværet med barnet har en tredje ting, som man kan samles om, og hvor den pædagogiske kvalitet kan opstå omkring. Det kan være dykning, cykling eller skak. Eller det kan være noget musik – kun fantasien sætter grænser, forklarer souschef Kenneth Asmussen.
 Det er den familielignende og nære ramme, som er opholdsstedets omdrejningspunkt, og der er ofte tale om lange anbringelser, hvor børn indskrives helt ned til 7-års-alderen. Derfor er forældresamarbejdet også en hjørnesten, som ligger leder Lene Eriksen meget på sinde.

Kendt for sit forældresamarbejde
- Vi har i alle årene brugt meget tid og energi på samarbejdet med forældrene. Og det er noget, vi er kendt for hos de anbringende kommuner. Det er vigtigt, at der bliver etableret en god kontakt mellem børn og forældre, hvis det er overhovedet er muligt, og vi strækker os langt for at hente og bringe, om det så er i den anden ende af landet, så der kan være samvær, siger hun.
 Hvis barnet ikke kan komme på hjemrejse tilbydes der samvær på matriklen, hvor der er en stor, nyistandsat lejlighed til formålet. Der er plads til syv børn i ejendommens hovedhus, mens der i to pavilloner er lavet lejligheder til udslusning. Her kan man bo efter det 18. år for en kortere eller længere periode, mens man prøver kræfter med voksenlivet.

Nye pladser fra efteråret
På jubilæumsdagen var Ellen T. Schmidt, der er formand for Horsens Kommunes velfærds- og sundhedsudvalg også på besøg med en buket blomster og en lykønskning. Kommunen har ikke børn anbragt på opholdsstedet pt., men har haft det før, ligesom kommunen tidligere førte tilsyn med stedet, hvilket nu er overgået til regionen.
 - Formanden fik en rundtur på opholdsstedet og en snak om vores visioner for det pædagogiske arbejde. Hun havde sat sig grundigt ind i tingene på forhånd via hjemmesiden, så det var nemt at snakke med hende, og hun havde i det hele taget stor viden om det sociale område, fortæller Kenneth Asmussen.
 Opholdsstedet har pt. ni indskrevne børn og unge og dermed fuldt hus. Et par unge er dog under planlagt udslusning, så opholdsstedet regner med at kunne tilbyde plads til et eller to nye børn i løbet af efteråret.

yesFølg Østbirk Avis Østjydsk Avis på Facebook her!
 

Løbende annoncer

 

Ugens Annoncer

Seneste video

2024-14
31. mar 2025