Alle børn har ret til velstimulerede sanser



- Det er grundlæggende for et barns udvikling, at de primære sanser er velstimulerede. Bliver sanserne ikke brugt hver dag, mange gange om dagen, så kan det ses på forskellige måder afhængig af det enkelte barn. Nogle børn har svært ved at sove igennem, er urolige, har svært ved at koncentrere sig, er udadreagerende og bliver let køresyge. Jeg ser også børn, som er sværere at skubbe i gang, virker klodset, falder nemt eller går ind i ting og kan være sen til at tale og gå, siger motorikvejleder Mette Frisk, der har åbnet klinik på Bjerrevej i Horsens.
 - Jeg hjælper forældre og børn i alle aldre med at blive velstimulerede på de primære sanser, så børnene opnår en bedre livskvalitet, siger Mette Frisk.
 - En af mine klienter, en dreng på 4 år fra Horsens, som er født 3 måneder for tidligt, havde aldrig sovet igennem om natten, da hans mor kom til mig. Det viste sig også, at han var meget tilbageholdende med fysisk kontakt og ville f.eks. ikke give knus. Allerede efter godt en uge med daglig træning sov drengen igennem en hel nat for første gang i hans liv. Efter yderligere en måned ønskede drengen tæt kontakt med forældrene. Det er virkelig en dejlig følelse, at hjælpe med at både drengen og forældrene opnår en bedre livskvalitet, fortæller Mette Frisk.
 - I 2009 blev jeg mor til en dreng født 3 måneder for tidligt, som sidenhen fik en autisme diagnose. Vi fik dengang hjælp hos Vends motorik- og naturskole i Middelfart, som resulterede i, at vi fik vendt en dårlig udvikling til en god. Den træning vi satte i gang kunne bare noget, som jeg ikke havde set andre steder. Jeg besluttede derfor at videreuddanne mig som motorikvejleder samme sted, så jeg kan få muligheden for at hjælpe andre forældre og deres børn, siger Mette Frisk.
 Mette Frisk har i januar opstartet klinik på Bjerrevej 46 i Horsens og tilbyder gratis telefonkonsultation mandag til fredag kl. 9-13 på mobil 21 83 50 80.

Undersøgelsen ”Tidligere Indsats” fra 2009 viser, at over halvdelen af de undersøgte børn på 3,7 år er lidt eller meget understimuleret på de primære sanser - de er motorikbørn.
En motorik- og sansevejleder er uddannet til at kunne teste og træne børn og voksne med sansemotoriske og/eller kropslige problemer. Motorik- og sansevejlederen kan hjælpe alle børn og voksne med at give dem mulighed for at udvikle sig kropsligt, sansemotorisk, psykosocialt og talesprogligt gennem grundleg.

yesGiv Østbirk Avis Østjydsk Avis et like her, så får du nyhederne på Facebook!

Løbende annoncer

 

Ugens Annoncer

Seneste video

Ringvej Syd
29. maj 2025