
I Horsens Folkeblad kunne man den 24. juni læse at Claus Kvist Hansen ønsker kvindesvømning taget op i byrådet, fordi dansk folkeparti ikke er repræsenteret i kulturudvalget.
Havde Claus Kvist Hansen tilbage i 2015 haft tid til både folketinget og byrådet, så havde han stadig haft sin plads i kulturudvalget og muligheden for at stemme imod kvindesvømning, som hans overbevisning byder ham. Men da folketinget og byrådet ikke kunne forenes overtog jeg posten i kulturudvalget, som daværende medlem af Dansk Folkeparti.
Når Dansk Folkeparti ikke forstår at kulturudvalget stemte for at der kunne oprettes et svømmehold for kvinder, i overensstemmelse med folkeoplysningsloven, er det nok fordi Dansk Folkeparti er begyndt at tilsidesætte lov og orden.
Desuden findes der mange eksempler på alders- og kønsopdelte hold, ældresagen gør meget for at mænd kommer ud og har socialt sammenvær, ved enten gymnastik, værkstedshygge, finere madlavning eller billard, og for kvinder er der strikkecafé, mødregrupper og nu muligheden for svømning.
Så om Dansk Folkeparti er imod alle former for kønsopdelte aktiviteter, eller det kun er svømning, fordi indvandrer kan deltage, har jo stor samfundsmæssig betydning for vores ældre medborger. I denne forbindelse kunne det være rart at høre hvad dansk kvindesamfund mener om oprettelsen af et svømmehold for kvinder, eftersom de i årevis har kæmpet for ligestilling, og der også findes danske kvinder, der ikke har lyst til at vise sig frem i offentlige svømmehaller.
Louise Lange, der er medlem af Dansk Folkeparti og kandidat til kommunalvalget, nævner i Horsens Folkeblad den 28. juni, at oprettelsen af kønsopdelt svømning er et tilbageskridt fra frihed og demokrati, og første skridt til at bøje sig for særhensyn. Hun burde sætte sig ind i markedsmekanismerne i Danmark, da Marianne Christensen dagen før udtaler til Horsens Folkeblad at der tidligere har været et svømmehold for indvandrere i Sundhedshuset, ja, så kan disse indvandrekvinder til enhver tid kontakte en privat svømmehal og betale for at få disse særforanstaltninger, hvilket vi byrådspolitikker ikke kan stille noget op imod, men vi kan overholde folkeoplysningsloven.