
Illustration fra helhedsplanen lavet af arkitektfirmaerne Skala Arkitekter, Urban Power og Schønherr. Helhedsplanen er lavet for DSB Ejendomsudvikling A/S.
Hvordan udvikles en ny bydel på godsbanearealerne, så den kommer til at hænge sammen med den eksisterende by? Hvad skal et nyt kvarter indeholde, for at borgerne vil bruge det? Og er der nogle steder i området, som der bør tages særligt hånd om i planlægningsarbejdet?
Svarerne på de spørgsmål og andre gode input vil Horsens Kommune gerne have horsensianerne til at bidrage med. Derfor inviterer kommunen sammen med DSB Ejendomsudvikling A/S alle interesserede til at deltage i et event mandag den 10. september 2018 kl. 15-19, hvor man kan se og høre mere om projektet og planlægningen af det.
Kl. 15.30 og kl. 17.30 kan deltagerne komme med på guidede gåture i området, hvor konsulenterne bag projektet fortæller om planerne for den nye bydel. Gåturene begynder ved p-pladsen ved Godsbanegade nord for banegården og trafikterminalen. Har man input og kommentarer, står ansatte fra kommunens Plan og By-afdeling klar til at hjælpe, hvis borgere vil afgive høringssvar.
Stort projekt på et synligt og centralt område
Baggrunden for borgerinddragelsen er, at DSB Ejendomsudvikling A/S har præsenteret et idéoplæg til, hvordan de gerne vil udvikle godsbanearealerne omkring Horsens Station. Her ønsker DSB Ejendomsudvikling A/S at skabe en ny og attraktiv bydel med bl.a. boliger, erhverv og butikker. Bydelen vil kunne komme til at rumme op til ca. 1500 boliger. Udviklingen af arealerne forventes at ske i etaper og over en længere årrække.
"Der er tale om et stort byudviklingsprojekt, som med sin meget synlige og centrale beliggenhed vil få stor indflydelse på hele området omkring stationen og godsbanearealerne. Derfor vil vi gerne give borgerne mulighed for at komme med kommentarer til udviklingen af området. Intet er fastlagt endnu, og vi vil gerne inddrage borgerne på det her tidlige stadie", siger Anne Schmidt Andersen, chef for Plan og By i Horsens Kommune.
Skal området udvikles, kræver det et tillæg til kommuneplanlægningen. Da der er tale om en større byudvikling, der ikke er meldt ud i Planstrategi 2015, indkalder kommunen fra den 24. august 2018 til den 21. september 2018 idéer og forslag, inden planlægningsarbejdet går i gang.
Til eventet bliver der forskellige steder i området opsat plancher, der fortæller om oplægget fra DSB Ejendomsudvikling A/S. Plancherne bliver stående i nogle uger, så man også efterfølgende kan gå på opdagelse i området og blive klogere på planerne. Har man idéer og forslag til, hvad planlægningen skal indeholde, kan man sende dem til Horsens Kommune senest fredag den 21. september 2018 på mailadressen planogby@horsens.dk eller til Teknik & Miljø, Rådhustorvet 4, 8700 Horsens.