Forårsfest med fjer og pels: Dyrenes Dag på Glud Museum(Foto Arendina Post de Jong)

GLUD - Den 12. maj omdannedes Glud Museum til et levende tableau af dyreliv og glade besøgende. Overalt fra lam der studsede rundt, til kaniner der gravede, blev de grønne arealer en legeplads for både dyr og mennesker.

Af Jørn Kildall. Foto Arendina Post de Jong

Dagen bød på mere end blot leg. De imponerende optrædener med både heste og hunde viste dyrenes færdigheder og det tætte samspil mellem menneske og dyr. Frieser Midt's hesteshow tiltrak sig mange beundrende blikke, mens schweisshundeførerens demonstration af søgearbejde gav indsigt i hundenes træning og anvendelse.
 

(Foto Arendina Post de Jong)

Traditionelle metoder og nye oplevelser

Fåreklipningen var både uddannelsesmæssig og underholdende. Her blev fårene friseret på traditionel vis med saks, og besøgende fik lov til at prøve kræfter med ulden. Dette gav både udfordringer og smil.
 

(Foto Arendina Post de Jong)

Hestekræfter og historiske vogne

Østjysk køreselskab præsenterede en flot samling af hestevogne, hvilket tilføjede en historisk dimension til dagen. Besøgende kunne beundre alt fra kraftige jyske heste til charmerende mini-knapstruppere.

Levende marked og kunsthåndværk

Markedsboderne bød på alt fra lokalt garn til håndværksmæssige fund. Museets frivillige delte ud af deres viden om traditionelle teknikker, hvilket gjorde oplevelsen både lærerig og personlig.
 

(Foto Arendina Post de Jong)

En afslappende afslutning

Dagen blev afrundet med afslapning i museets café, hvor der var mulighed for at nyde lokale delikatesser og reflektere over dagens begivenheder.

Dyrenes Dag på Glud Museum var en vellykket fejring af både forår og fællesskab, hvor gæsterne kunne fordybe sig i det danske landliv og dets traditioner. Det var en dag, der gav smil på læben og nye oplevelser for alle aldre.
 

Jørn Kildall

Løbende annoncer

Ugens Annoncer

Seneste video

Kemikalieudslip i Nim
06. maj 2024