Friluftsgudstjeneste på Ejer Baunehøj



Traditionen tro indbydes der den sidste søndag i maj til friluftsgudstjeneste i samarbejde mellem Østbirk/Yding og Ousted/Tåning/Hylke sogne
 - Vi bor et fantastisk sted med den skønneste natur omkring os. Vi ved aldrig helt rigtigt med den natur - solen kan skinne eller det kan blæse og regne. Men vi oplever bedst natur derude. Og er man derude blevet lidt kold, fryser man lidt, da nyder man ofte endnu mere når man senere sidder derinde, siger sognepræst Lone Buhl Pedersen.
 - Vi har valgt at fordele opgaverne således: Vorherre er ansvarlig for vejret. Præsterne Benedikte Baggesgaard og Lone Buhl tager sig af gudstjenesten. Menighedsrådene står for kaffe, småkager, sodavand. Du sørger for dig selv, evt. tager en klapstol og et tæppe med, siger Lone Buhl Pedersen og tilføjer:
 - Fælles, for os alle - vi spørger evt. naboen eller andre, om han eller hun vil med os til gudstjeneste. Opgaverne er således fordelt - men skulle der så alligevel være noget der kikser, så hjælper vi hinanden. Og regner det i stride strømme, så rykker vi ind i Ousted Kirke.
 Alle er velkomne til gudstjenesten i det fri.

Natursti navngives
Efter friluftsgudstjenesten afsløres navnet på den kommende natursti omkring Sneptrup Præstegård.
 Der er bevilget midler til stien, bl.a. af fra Den Folkekirkelige Udviklingsfond. Der er lagt vægt på at der kommer en motions- og oplevelsessti, som både er en genetablering af den gamle kirkesti mellem Sneptrup Præstegård og Ovsted Kirke, og en kultur- og bibelhistorisk sti rundt om præstegården. Der er også lagt vægt på at de nye rammer på kirkens jorde skal være med til at styrke borgernes interesse for at lære, lege og motionere i naturen.
 - Målet er at skabe og demonstrere nye rammer, som kan styrke borgeres, foreningers og institutioners interesse for at lege, lære og motionere på kreativ vis i naturen. Der er tale om et innovativt koncept, hvor vi kombinerer offentlig tilgængelighed til en varieret natur (mose, vandløb, skov og Granhøjen i 102 meters højde) med støttepunkter til motion, ophold og vedkommende natur- og kulturformidling. Det vil ske i samarbejde  med bl.a. Landsbyordningen, RTI, kirke og andre foreninger, fortæller Viggo Rasmussen.
 Langs stien og præstegårdens arealer kommer ting som relaterer sig til Det Gamle Testamente, f.eks. Edens Have, historier om Kain og Abel, de tid bud, Geneserat sø, Abrahams hus, shelters bygget som Noahs ark og madpakkehus koblet med naturlegeplads. En væsentlig del af projektet er formidling af relevant natur- og kulturhistorie på informationstavler koblet med digital formidling via smartphone.
 Stien bliver ”landfast” med Tebstrup og forbundet med rastepladserne ved afkørsel 54 Ejer Bavnehøj Øst og Vest så turister let kan benytte den til en naturoplevelse.
 Om alt går vel trykkes der på startknappen i efteråret 2015. Det bevilligede beløb til ”Septrupstien” som endnu ikke har fået et navn, er foreløbig på 710.000 kr. Vinderen af navnekonkurrencen, som afsløres efter friluftsgudstjenesten, får 500 kr. 

Løbende annoncer

 

Ugens Annoncer

Seneste video

2024-14
31. mar 2025