
Hvad er symptomerne på demenssygdom? hvad sker der i hjernen? og hvordan kan hverdagen og parforholdet indrettes? Sådanne spørgsmål svarer neuropsykolog Pia Hjortebjerg gerne på i Åben Rådgivning. Døren er åben.
Har du mistanke om demens hos dig selv eller en pårørende? eller behov for svar på spørgsmål om sygdommen? Demensteamet i Horsens Kommune slår dørene op for åben rådgivning, hvor man kan være anonym.
- Demenssygdom er desværre stadig tabubelagt for rigtig mange mennesker. Med det nye tilbud vil vi gerne række hånden ud til personer, der har en mistanke eller en bekymring om sygdommen. Det kan være godt at dele sine tanker med en fagperson, der har viden om demens og ved, hvilken hjælp, man kan få, siger neuropsykolog i Horsens Kommune, Pia Hjortebjerg.
Åben rådgivning foregår den sidste tirsdag i hver måned fra kl. 10.30 til 12.30 i Café Fyrtårnet på Åpark Centret i Horsens.
Åben rådgivning er anonym, og der føres ikke journaler. Man møder bare op og kan tale med en medarbejder fra Demensteamet i Horsens Kommune.
Demens rammer primært ældre mennesker, men kan undertiden ramme mennesker i 40-50års alderen eller endnu yngre.
- Det er rigtig vigtigt at opdage demens så tidligt som muligt i forløbet. Det er nemlig muligt at forhale sygdommens udvikling - det kan gøres med medicinsk behandling, men også med støtte til at indrette hverdagen, så man længst muligt kan gøre de ting, man plejer, siger Pia Hjortebjerg.
Åben rådgivning er ét blandt flere tilbud, som har til formål at udbrede viden om demenssygdom og muligheder for hjælp og behandling i Horsens Kommune. Desuden findes en Demens Hotline tlf. 76293720, undervisning for pårørende og cafétilbud for personer med demens og deres pårørende.
Demensteamet i Horsens Kommune består af en neuropsykolog, ergoterapeuter og demenskonsulenter.