I Horsens Kommune lykkes det et stigende antal borgere i små fleksjob at øge deres timetal



(Foto: Per Algreen)

Af Vibeke Juul
Ifølge Kate Feldt, der er leder af afdelingen for fleksjobvisiterede borgere i Jobcenter Horsens, har kommunen et bevidst fokus på at skabe udvikling for fleksjobberne ved løbende at skubbe til deres grænser:

-Vi gør meget ud af at fortælle borgerne, at selvom de starter på et lavt timetal, er der altid mulighed for at hæve timetallet eller få et ekstra fleksjob, hvis de har helbred til det. Det gælder også langtidsledige borgere, som kommer ud i et såkaldt mikrofleksjob (midlertidig ansættelse.) Her er udgangspunktet, at de ledige i et tæt samspil med fastholdelseskonsulenten finder frem til det rigtige timetal for på den måde at blive motiveret til at gøre sig uundværlige, så arbejdsgiveren ansætter dem.

Kristian Hyldahl Lonnebjerg er en af de fleksjobbere, som sagtens kan se perspektivet i at få flere timer - men det er vigtigt for ham, at det sker i et roligt tempo.
Kristian blev fastansat i august i et fleksjob hos René Kok Lyskjær. René driver sammen med sin hustru Trine Kok det lille iværksætterfirma Probitas i Rådhusgade i Horsens. Firmaet hjælper andre virksomheder med at omskabe tal og muligheder til konkret handling.

Matchet, som René og Kristian begge kalder ret fantastisk, kom i stand via en jobkonsulent i Jobcenter Horsens.
-Jeg kontaktede Jobcentret og sagde, at jeg havde brug for en slags tusindkunstner. Samtidig understregede jeg, at det væsentlige for mig var at finde opgaver, som passede til fleksjobberen og ikke omvendt, fortæller René.

Kristian, der er uddannet pædagog, kom først i praktik to timer om ugen og klarede en bred vifte af opgaver fra udarbejdelse af legatansøgninger til kaffebrygning m.m. Men så en dag fik René henkastet sagt, at han egentlig godt kunne bruge en medarbejder i bogholderiet. Det fik Kristian til at udbryde: hvorfor ikke tage mig!

I dag arbejder Kristian stadigvæk to timer om ugen men nu med at bogføre. Og selvom der ifølge hans arbejdsgiver er mange flere arbejdstimer i ham, er dét med timerne ikke det vigtigste - ikke for nogen af dem.

-Det handler meget om omsorg - faktisk den samme type omsorg vi giver for at hjælpe virksomheder i gang. Kristian skal bygges op til at kunne håndtere mere, men vi tager det i et roligt tempo. Vi har kun krav og forventninger til os selv. Det er et vigtigt udgangspunkt, fortæller René.

Og Kristian er helt enig.
-Jeg føler mig ikke længere efterladt på en perron, hvor jeg kan kigge på, at alle andre haster afsted på arbejde. Der er brug for mig her, og jeg får energi af mit arbejde. Derfor vil jeg meget gerne op i tid - men det skal ske stille og roligt.

Ud over placeringen på Top-10-listen i forhold til at øge fleksjobbernes timetal, er Horsens Kommune også i top med hensyn til at få ledige fleksjobvisiterede i job, hovedsageligt på det private arbejdsmarked.

Således er 269 borgere i 1. halvår af 2018 kommet i fleksjob, heraf 219 på det private arbejdsmarked.

Løbende annoncer

 

Ugens Annoncer

Seneste video

2024-14
31. mar 2025