18 år for Horsens



- ”18 år for Horsens” giver et blik ind i dele af en kommune og dens beslutningsprocesser, som man normalt ikke får. Det, håber jeg, at folk vil synes, er interessant at læse.
 Sådan lyder det fra Ole Have Jørgensen, der gennem 18 år var kommunaldirektør i Horsens Kommune under tre forskellige socialdemokratiske borgmestre.
 Det var samtidig 18 år, der forandrede Horsens fra fængselsby til kulturby, og fra en by, som man var ked af at flytte til, til en kommune med stor tiltrækningskraft.
 Men hvordan gik det til? Vi tror, vi kender historien: Det handlede om at være den første provinsby til at arrangere koncerter med store internationale navne. Så kom resten af sig selv.
 Ole Have Jørgensens bog giver imidlertid et dybere billede af transformationen:
 - Jeg har hele vejen gennem bogen bestræbt mig på at finde de rigtige nøgler til at åbne historien op, og det er ikke nødvendigvis altid den samme, som blev omtalt i avisen.
 Ud over det lokalhistoriske tema er der fire overordnede temaer i bogen. De handler om ledelse, kommunikation, bystrategi og erhvervspolitik.

Udvikling og politik
”18 år for Horsens” er ikke blot interessant for horsensianerne, der kender persongalleriet. Den er også interessant for andre med interesse i udvikling og politik:
 - Den diskussion og det arbejde vi havde i Horsens i de år, har alle kommuner i dag. Alle spørger sig selv, hvordan skal vi klare os, og hvordan skal vi skabe tilvækst af borgere?
 I bogen beskriver Ole Have Jørgensen, hvordan man tænker strategi og beslutningsprocesser i den øverste ledelse af en af landets største kommuner, hvilken rolle den normalt tilbagetrukne kommunaldirektør spiller og ikke mindst betydningen af kommunikation. Herudover beskriver Ole Have Jørgensen også samspillet – nogle gange modspillet – mellem Christiansborg og kommunerne.

Viden og anekdoter
”18 år for Horsens” er en vekselvirkning mellem vidensformidling og anekdoter samlet i en personlig fortælling.
 Bogen er for horsensianere, men også for alle andre, der vil have et sjældent indblik i det daglige arbejde bag kulisserne i det kommunale selvstyre, i politik, i erhvervsudvikling og i kommunikation og branding.
 ”18 år for Horsens” spænder således over mange emner. Den føjer nye vinkler til historien om Horsens’ udvikling fra fængselsby til kulturby.

Praksis og forskning
Ole Have Jørgensen var i 18 år kommunaldirektør i Horsens og arbejdede dermed sammen med de socialdemokratiske borgmestre Henning Jensen, Vagn Ry og Jan Trøjborg. Han er i dag selvstændig med Turning Point, formand for bestyrelsen for Horsens Gymnasium, medlem af Folkeuniversitetsnævnet, medlem af djøfs repræsentantskab og ekstern konsulent på Center for Research and Development in VIA Business Globalisation. Han har desuden de senere år forsket i bybranding og har fået udgivet flere videnskabelige artikler om emnet.
yesFølg Østbirk Avis Østjydsk Avis på Facebook her!

Løbende annoncer

 

Ugens Annoncer

Seneste video

2024-14
31. mar 2025