Kina-rejse gav konkrete forespørgsler



Vores ambition er at hjælpe virksomhederne til Kina, med indgang via millionbyen Chengdu i det vestlige Kina. Det er vi nu klædt meget bedre på til, fortæller Poul Ulsøe, efter at han og nogle af BusinessHorsens’ medarbejdere i sidste uge var på messe og kontaktrejse til Chengdu.
 I Kina betyder kontakter og venskaber alt. Det er her, vi kan gøre vejen meget lettere og kortere for danske eksportører. Vi udnytter simpelthen den status, som Horsens har som søsterby til Chengdu. Det åbner alle nødvendige døre for os, og det er den service, vi stiller til virksomhedernes rådighed.

Mærsk valgte Chengdu
Vi bliver ofte spurgt om, hvorfor man skal vælge Chengdu som indgang og ikke de mere kendte storbyer som Beijing eller Shanghai, fortæller erhvervschef Torben Busk. Derfor besøgte vi danske Mærsk A/S, som for et par år siden valgte at samle alle deres kundeserviceaktiviteter i hele Asien, netop i Chengdu.
 Svaret var klart: Chengdu er en af de hurtigst voksende byer i Kina, der er masser af højtuddannet arbejdskraft til rådighed, infrastrukturen er god, der er direkte flyforbindelser til bl.a. Amsterdam og direkte togforbindelse til Polen, og så er Chengdu Kommune helt ekstraordinært erhvervsvenlig og hurtig i sin sagsbehandling. Derfor har Mærsk A/S nu mere end 1000 ansatte i Chengdu. Halvdelen endda med universitetsuddannelser.

Messestand gav pote
Forud for turen havde vi aftalt at passe den messestand, som VIA og Horsens Kommune havde på den store business- og teknologimesse i Chengdu. Formålet var at skabe kontakter i forhold til det forsknings- og udviklingscenter omkring spildevand, jordrensning, energi og miljø, som Horsens og VIA i foråret etablerede sammen med Chengdu.
 Og interessen var stor, fortæller erhvervskonsulent Jan Lindegaard fra BusinessHorsens. Vi fik konkrete forespørgsler med hjem om metoder til rensning af jord og spildevand, en direkte invitation fra en anden kinesisk kommune om samarbejde om spildevandshåndtering, en forespørgsel om håndtering af titanium som restprodukt, en forespørgsel om undervisning i miljø og bæredygtighed og en forespørgsel om miljøhåndtering af farmaceutisk og kemisk industri.
 De konkrete henvendelser overgives nu til Horsens Kommune og VIA. Det skulle undre mig, hvis ikke nogle af disse henvendelser kan omsættes til forretning for danske virksomheder, slutter Poul Ulsøe.

Løbende annoncer

 

Ugens Annoncer

Seneste video

2024-14
31. mar 2025