Kontrakt sikrer ledige mere opmærksomhed



For et par år siden var det grænseoverskridende for den 57-årige Jens Erik Hansen at gå ind i en butik. Han var så langt nede, at han havde mest lyst til at springe i havnen. Men så fik han en praktikplads i Rema 1000, og nu går han glad ind og ud ad butikken hver dag.
 Jens Erik er én af de knap 50 ledige, som Jobcenter Horsens og Rema 1000/Reitan har indgået en aftale om at hjælpe ind på arbejdsmarkedet.
 Aftalen sikrer blandt andet, at Rema 1000 butikkerne får den fornødne hjælp og støtte til at afklare de lediges kompetencer og få dem opkvalificeret til beskæftigelse i form af et job.
 Og det er man rigtig glad for rundt om i butikkerne, fortæller HR-direktør i Reitan Michael Skou:
 - Vi er ikke eksperter i at navigere rundt i det kommunale system. Derfor er aftalen en stor hjælp for os. Den sikrer blandt andet, at vi har en fast kontaktperson til Jobcenter Horsens, hvilket giver den fornødne ro til, at vi kan koncentrere os om det væsentligste: at støtte de mennesker, som er i praktikforløb hos os, i at komme ud på arbejdsmarkedet.
 I Rema 1000 på Thorsgårdsvej, hvor Jens Erik er ansat, er fem ledige fast i praktik.
 Købmand Gitte Henriksen, der er mentor for de ledige, fortæller:
 - Vi får en del mennesker ind, der lider af angst. De har haft mange nederlag og bare dét at møde op på arbejde kan være en stor overvindelse for dem. Det tager vi hensyn til, men vi stiller også krav til dem. De kommer alle med i et fast rul, hvor de både oplever, at der er brug for dem, og at de skal lære noget. Hvis viljen til at yde en indsats er til stede, skal vi nok klæde dem på til det, siger Gitte Henriksen.
 Jens Erik, der arbejder 20 timer om ugen med forefaldende opgaver som at stille varer på hylder, oprydning m.m., har i høj grad oplevet personalets opmærksomhed i sit langvarige praktikforløb i butikken.
 - Før jeg startede i Rema, gik jeg ledig i 11 år - en periode med mange forskellige kurser, der føltes lidt som opbevaringssteder. Men her føler jeg mig hjemme. Her har jeg fået tryghed, så jeg kan udføre mit arbejde, og der bliver taget hånd om tingene, siger Jens Erik.
 Ifølge Per Fjord, der er leder af Virksomhedsservice i Jobcenter Horsens, bekræfter partnerskabsaftalen, at de ting, man arbejder med for at få ledige tilbage på arbejdsmarkedet, giver resultater:
 - Det er helt centralt, at vi har et tæt og indgående samarbejde mellem beskæftigelsesområdet og virksomheder i kommunen. Jeg er derfor utrolig glad for, at vi sammen kan være med til at gøre en stor forskel for mennesker, som for øjeblikket står uden arbejde, og som via sådanne samarbejdsaftaler har gode muligheder for at blive en del af fællesskabet på arbejdsmarkedet. Samtidig hæfter jeg mig ved, at flere virksomheder er positivt nysgerrige på partnerskabsaftalemodellen, og jeg er sikker på, at det er en af flere veje til at skabe jobs til ledige i Horsens Kommune.
 Også borgmester Peter Sørensen er glad for partnerskabsaftalen:
 - Hvis man skal flytte sig, kræver det, at nogle investerer i én, så det er jo helt fantastisk at se, at man på denne måde kan give mennesker den fornødne indre selvtillid. Der vil altid være bump på vejen og oplevelsen af større eller mindre succeser, men partnerskabsaftalen viser, at hvis man vil noget, så kan det også lykkes med den fornødne hjælp.

Partnerskabsaftalen omfatter bl.a. hjælp til rekruttering, støttet beskæftigelse til mennesker på førtidspension, afklaring og opkvalificering af lediges kompetencer med mulighed for efterfølgende ansættelse på virksomheden og gennemgående virksomhedskonsulent fra jobcentret, der koordinerer og følger op på virksomheden.

yesFølg Østbirk Avis Østjydsk Avis på Facebook her!

Løbende annoncer

 

Ugens Annoncer

Seneste video

2024-14
31. mar 2025