
På sin vis var det vel hvad man kunne forvente. At Martin Ravn oven på Troels Lund Poulsens angreb på Horsens Kommunes beskæftigelsesindsats ville følge op og deltage i nedgørelsen heraf. Et eller andet sted havde vi måske et ydmygt håb om, at Martin, som trods alt er viceborgmester, ville bakke op om forvaltningen og vores dygtige medarbejdere på beskæftigelsesområdet, som hver dag kæmper med en svær opgave og faktisk leverer rigtig gode resultater. Men fristelsen til at følge op på minister og partifælle Troels Lund Poulsens voldsomme angreb på Horsens Kommune var åbenbart for stor her hvor vi nærmer os kommunalvalget. Og timingen er jo også god. Nærmest mistænkeligt god.
Vi skal ikke kaste os ud i en nærmere analyse af Troels Lund Poulsens henvendelse til Horsens Kommune, og hvordan Horsens Kommune med lidt talgymnastik gik fra en 20. plads til en 5. plads i oversigten over kommuner med en, efter ministeriets skøn, mangelfuld evne til at levere aktiv indsats eller mentorstøtte. Derimod skal Martin Ravns debatindlæg i Østbirk Avis (7/9) have et par kommentarer med på vejen.
For det første. Både Troels Lund Poulsen og Martin Ravn gør meget ud af, at Horsens Kommune med sin ”mangelfulde” indsats bryder loven. Og det har de sådan set ret i. Det samme gør alle 98 kommuner i Troels Lund Poulsens undersøgelse i større eller mindre grad. 19 i højere grad end Horsens, og for 58 af de 98 kommuner er andelen af tilfælde, hvor loven ikke er overholdt på 20 % eller derover. I Horsens er andelen på 30 %. Noget kunne tyde på, at vi har at gøre med lovgivning, som er ude trit med virkeligheden.
For det andet. Martin Ravn hiver i sit indlæg nogle gamle tal på beskæftigelsesområdet frem for at bidrage til fortællingen om den dårlige beskæftigelsesindsats i kommunen. Selvom Martin mener, at der er tale om ”krystalklare fakta”, så ser virkeligheden her og nu altså noget anderledes ud. Ledigheden blandt dagpengemodtagere er faldende. Det seneste år et fald på 11,2 %. Faldet på landsplan er på 0,8 %. Ledigheden for kontanthjælpsmodtagere er også faldet med 8,6 % mod 8,1 % på landsplan. Færre flygtninge og indvandrere modtager offentlige ydelser. I forhold til integrationsydelse et fald på 21,9 % mod 9,5 % på landsplan. Desuden er flere borgere kommet på revalidering og i fleksjob. I forhold til fleksjob er der i det seneste år sket en stigning på 5,9 %.
Vores beskæftigelsesindsats er altså bestemt ikke virkningsløs. I stedet for at udskamme sin hjemkommune burde Martin Ravn som viceborgmester vende skråen en ekstra gang, undersøge sagerne ordentligt og give kommunen og de kommunale medarbejdere den støtte, de fortjener.
Martin Ravn og Venstre er jo efterhånden kendt lokalt som dem, der gerne vil græde med det ene øje. De brokker sig vildt og inderligt på den ene side, men følger i øvrigt byrådsflertallet i tykt og tyndt, når sagerne på den anden side behandles politisk i udvalg og byråd. Med sit seneste angreb på kommunen nærmer Martin Ravn sig titlen som fuldblods tudeprins. Det klæder ikke en politiker, der i ramme alvor markedsfører sig som borgmesterkandidat.