Landbrug. Forbrugerne skal omstilles.



Socialdemokratiets medlem af byrådet, Lars Skytte Nielsen gør sig i sit læserbrev, i Østbirk Avis og Horsens Folkeblad 7. og 9. marts, store tanker om dansk landbrug og hvorvidt dette bør omlægges til Økologisk produktion. Lars Skytte mener at vide at ”der ligger fremtidens penge”.
 Jeg vil selv undlade at spå om fremtiden, men vil dog gøre Lars Skytte og læseren opmærksom på et par kendsgerninger.
 I Lars Skyttes læserbrev henvises der til en dansk topforsker - Hanne Ingmer. Hun siger at ”Hvis man fortsat skal have husdyr produktion i Danmark skal man kunne levere produkter hvor man kan tage mere for kødet”.
 Kære læser - Det har slagterierne og dansk landbrug gjort de sidste 100 år med stort held. Dansk kød er verdenskendte for vores kvalitet og fødevaresikkerhed. Dette giver Danmark store eksport indtægter og arbejdspladser i landbruget og følgeerhvervet.
 Som Lars Skytte skriver ”producerer Danish Crown i øjeblikket 3500 svin om ugen - Der aldrig har fået antibiotika - Alt til eksport”.
 Og dette er jo netop sagens kerne ... Der er ikke et rigtig stort marked for disse produkter i Danmark! - Hvorfor skulle vores gode kød ellers sendes rundt i hele verden, hvis forbrugerne herhjemme ville betale for det?
 I øjeblikket står over 100 svineproducenter på venteliste for bare at få lov til at producere OUA grise (antibiotika frie) men der er ikke behov for en større produktion lige nu.
 Således vil jeg dog alligevel slutte med en spådom! Hvis forbrugerne er villige til bruge mere på madbudgettet, så er jeg sikker på at der er Dansk kød nok til os alle. Det eneste det kræver er at vi tager det op af køledisken og med hjem.

yesFølg Østbirk Avis Østjydsk Avis på Facebook her!

Løbende annoncer

 

Ugens Annoncer

Seneste video

2024-14
31. mar 2025