Kontrol med lærerne



På Langmarkskolen i Horsens skal lærerne tre gange om året mødes med skolelederen for at tale om deres undervisning.
 Formålet med møderne er, at skolelederen – og det øvrige ledelsesteam – skal danne sig et overblik over, hvorvidt skolen opfylder reformens mål om, at alle elever skal blive så dygtige som muligt på det niveau, de befinder sig.
 På mødet går ledelsen helt konkret i dialog med lærerne om, hvor gode eleverne er til at tilegne sig viden og strategierne for at gøre dem endnu bedre.
 - Ledelsen har altid holdt møder med lærerne med det formål at holde sig orienteret om deres undervisning. Men det nye ved møderne er, at de skal opfattes som et mere systematisk fokus på, hvor dygtige eleverne er blevet. Vi skal sikre, at alle går i den samme retning – sagt på lærersprog: vi skal sørge for, at alle arbejder på synlig og målstyret læring og anvender de strategier, som man ved virker, siger skoleleder Birthe Rasmussen.
 Ifølge Tanja Grøn, lærer og læringsvejleder på Langmarkskolen, er der stor forskel på tiden før reformen og så nu:
 - De systematiske møder gør, at der nu er langt mere synlig ledelse og åbenhed omkring undervisningen. Lærerne bliver holdt op på dét, de gør. Det betyder, at ingen længere kan putte sig, som man kunne førhen, siger Tanja Grøn og tilføjer, at nogle lærere opfatter denne synlighed som en form for kontrol.
 Hun er selv én af dem.
 - Jeg ser det som en kontrol, når vi holder møder tre gange om året med lederne. Men kontrollen følges op af noget konstruktivt, der fører til, at hvis vi ikke når målene, finder vi i fællesskab ud af, hvordan vi kan gøre det. Og jo, jeg kan da også godt få lidt præstationsangst. Der bliver jo taget konkret udgangspunkt i nationale test og data, og det kan man ikke snakke sig ud af. Man føler lidt, at man skal stå til regnskab og kan blive usikker, for ”falder dårlige resultater nu tilbage på mig selv”, mener Tanja Grøn.
 Hun tilføjer:
 - Heldigvis er ledelsen god til at stille spørgsmål som for eksempel ”Hvad har I arbejdet med” og ”Hvad er planerne”. Det fører til refleksion, og det er dét, det hele handler om: ledelsen skal stille de lidt frække spørgsmål for at få os til at reflektere over vores undervisning.
 Ud over de tre årlige samtaler med skolelederen er lærerne som noget nyt også begyndt at mødes med hinanden på tværs af fag. Her kommer de lidt blødere emner på banen som for eksempel trivsel m.m.
 Der går 455 elever på Langmarkskolen i Horsens.

Løbende annoncer

 

Ugens Annoncer

Seneste video

2024-14
31. mar 2025