Legat på 100.000 kr. sender studerende ud i verden



De tre legatmodtagere fra venstre Rasmus Engelbrecht Sørensen, Mikael Borre Jansson og Victor Backer Gonzalez Salido. Foto: Learnmark Horsens.

Fredag den 3. marts 2017 fik tre studenter fra Learnmark Gymnasium HHX og HTX overrakt håndskrevne checks udstedt i amerikanske dollars. Giverne er Grethe og Henning Skov Jensen, som for fjerde gang via deres legat giver Learnmark-studenter mulighed for at gennemføre et udenlandsk studieophold som led i deres videregående uddannelser.
 Modtagerne af legatet i 2017 er Mikael Borre Jansson, Rasmus Engelbrecht Sørensen og Victor Backer Gonzalez Salido.

The American dream
Grethe og Henning Skov Jensen er født og opvokset i Horsens, og The American Dream blev til virkelighed for dem, da de i 1980 bosatte sig i USA. Siden har Henning Skov Jensen blandt andet ejet en større international virksomhed, som han solgte i 1999. Herefter trak han sig tilbage - to smell the roses, som man siger over there.
 - Det har været en fornøjelse at gennemgå de mange kvalificerede ansøgninger fra dygtige unge, og vi gratulerer de udvalgte legatmodtagere. Det glæder os at kunne hjælpe dem til at dygtiggøre sig ude i verden. Der venter dem værdifulde kulturelle og professionelle oplevelser, men også de udfordringer, som følger med, når man skal begå sig på egen hånd i nye og fremmede omgivelser. Vi ønsker Victor, Rasmus og Mikael udbytterige studier og interessante oplevelser, og vi ved, at de vil være gode repræsentanter for Danmark og Learnmark, og at de vil vende tilbage med en international baggrund til gavn for sig selv og samfundet, skriver Henning Skov Jensen i en mail fra Californien, hvor legatgiverne i dag er bosat.

Europæiske studier i Frankrig
For Victor Backer Gonzalez Salido er legatet på 50.000 kr. et tilskud til to års studieophold på Institut d’études politiques de Paris, hvor han skal tage sin kandidatuddannelse i europæiske studier.
 - Jeg søgte blandt andet dette universitet i Paris, fordi det er kåret til verdens fjerde bedste inden for mit studie, og fordi jeg kan få en masse praktiske erfaringer inden for faget. Alle de store franske politikere, som i øjeblikket kæmper om magten i Frankrig, har gået på samme universitet., fortæller Victor Backer Gonzalez Salido.
 Han har siden sin studentereksamen fra Learnmark Gymnasium HHX i 2012 gået målrettet efter sin drøm, som er at arbejde inden for diplomatiet. Det kunne fx være som ambassadør, i UNESCO eller FN.
 - De fag, jeg har valgt på universitetet og mit tidligere studieophold i USA, er bevidst valgt, så jeg står endnu stærkere, når jeg er færdiguddannet. Som diplomat er det også vigtigt at kunne mange sprog, og jeg har derfor bevidst valgt Paris, fordi jeg endnu ikke kan begå mig på fransk, og det vil jeg gerne kunne, understreger den målrettede legatmodtager.

International ingeniøruddannelse i Vietnam
Mikael Borre Jansson læser til diplomingeniør på Syddansk Universitet, og han skal bruge sin legatcheck på 25.000 kr., når han i efteråret 2017 tager sit 5. semester på Ho Chi Minh City International University.
 - Min uddannelse i Odense er engelsksproget, og jeg er meget fascineret af kulturer og forskelle på tværs af kulturer. Derfor er det helt oplagt, at jeg læser et semester i udlandet. Mit mål er at få job i en international virksomhed, hvor jeg kan arbejde krydskulturelt med firmaets interne og eksterne samarbejdspartnere, siger Mikael Borre Jansson.
 Han er student fra HTX, hvor hans interesse for det projektbaserede arbejde, kommunikation og kulturforskelle blev vakt.
 - Meget af det, jeg har lært på HTX, har jeg kunnet bruge på mit ingeniørstudie. Her arbejder vi ligesom på HTX med projekter, hvor vi skal finde muligheder i og løsninger af konkrete problemer. Det motiverer mig, og det er måske også årsagen til, at jeg overvejer at tage min kandidat inden for innovationsledelse, siger Mikael Borre Jansson.

Business og management i Australien
Australien har i mange år fascineret Rasmus Engelbrecht Sørensen, og i juli 2017 flytter han til Sydney for at studere erhvervsøkonomi på University of New South Wales i et halvt år. Legatet på 25.000 kr. er med til at dække udgifterne til blandt andet flyrejse, forsikring og bøger.
 - Opholdet i Australien giver mig et godt fundament både fagligt, kulturelt og i forhold til at kunne engelsk på et højt niveau. Jeg er da lidt spændt på, hvordan det skal gå, når jeg er så langt væk fra min familie og de vante omgivelser, men mest af alt glæder jeg mig bare til et fedt ophold,” fortæller Rasmus Engelbrecht Sørensen.
 Den ambitiøse studerende er også spændt på, hvor hurtigt han vænner sig til undervisningsmetoderne i Australien, som er noget anderledes end hans studie på Aarhus Universitet.
 - Jeg er vant til at gå til forelæsninger, og herudover kan jeg selv disponere min studietid. I Australien er der mødepligt, og man skal løbende aflevere opgaver, men det er nok meget godt, når man er ny på studiet, siger han.

winkGiv Østbirk Avis Østjydsk Avis et like her, så får du nyhederne på Facebook!

Løbende annoncer

 

Ugens Annoncer

Seneste video

Ringvej Syd
29. maj 2025