Marianne cykler Danmark rundt for børn og unge i sorg



I uge 31 cykler velgørenhedsholdet Team Giv Håb Danmark rundt til fordel for børn og unge i sorg. Teamet, der cykler for 5. år i træk, er en voksende succes, og har udvidet med markant flere hold i år. Teamet tæller nu 140 ryttere fordelt på 7 hold, der cykler hver sin rute Danmark rundt. Endvidere er der et hold, som kører Norden rundt og alle holdene slutter af og kører i samlet trop fra Helsinge til Valby i København på afslutningsdagen lørdag den 5 august 2017.

Team Giv Håb
Team Giv Håb er et dansk velgørenhedscykelhold, der samler penge ind til fordel for Børn, Unge & Sorg. Børn, Unge & Sorg arbejder for at sygdom og sorg ikke ødelægger livet for børn og unge og yder gratis psykologbehandling til børn og unge, hvis forælder eller søskende er alvorligt syge eller døde.
 Med på holdet er Marianne Sørensen fra Stenbjerg.
 - Min motivation for at deltage er kombinationen ”motion med mening”. At jeg siden starten af januar har kunnet træne sammen med en gruppe dejlige mennesker, har kunnet komme i form og samtidig støtte og hjælpe andre. Det giver for mig så meget mening, siger Marianne.
 - Børn og unge er skrøbelige, når de mister og er i sorg. Det er også vigtigt at fokusere på de pårørende, når familiemedlemmer dør eller er syge, og her hjælper Børn, Unge og Sorg. Her hjælper jeg, siger Marianne forud for søndagens start.
 - Det er min første sæson som motionscykelrytter, og jeg glæder mig usigeligt til uge 31, hvor vi drager afsted.

På initiativ fra Fynsk ægtepar
Bag initiativet står et fynsk ægtepar, der har lagt både krop og sjæl i arbejdet med at skabe fokus på de 140.000 børn og unge, der hvert år oplever, at deres forældre eller søskende rammes af alvorlig sygdom eller dør.
 Det er Tina Andersen og hendes mand Jan Mathiasen, der står bag Team Giv Håb og Tina ved præcist, hvad hun sætter sig i sadlen for. Hun mistede sin mor som 16-årig og sin far som 28-årig, men fik ingen hjælp:
 - Det påvirkede mig flere år frem. Når man ikke taler med nogen om sin sorg og smerte, så føler man sig ensom og anderledes. Det er så vigtigt, at efterladte og pårørendebørn og unge, har mulighed for at få psykologhjælp, hvis de har behov for det. Det ønsker jeg at gøre opmærksom på med Team Giv Håb. Målet med turen er, at få samlet så mange penge ind som muligt, så vi kan hjælpe flere børn og unge, når det værst tænkelige er sket.

Sørgende børn og unge er et overset problem i Danmark
Rigtig mange børn og unge får brug for professionel hjælp, når deres forældre eller søskende bliver ramt af en alvorlig sygdom eller dør.
 - Ca. 30 % af alle efterladte børn og unge har brug for psykologhjælp for ikke at få deres tilværelse ødelagt af sorg, fortæller Preben Engelbrekt, som er direktør for Børn, Unge & Sorg.
 - Desværre er det et overset problem i Danmark at man kan blive syg af sorg. Og sygdom, død og sorg er nu om dage mere tabubelagt end nogensinde. Tavsheden og berøringsangsten fra omgivelsernes side kan have store konsekvenser for børnene og de unge, som mange gange oplever at blive ladt alene med deres sorger og bekymringer, siger Preben Engelbrekt.

Forskellige ruter
Der er syv hold som cykler i uge 31 hver deres ca. 1.100 km lange rute landet rundt. Dog vil 3 Light-hold køre en kortere rute på 850 km. Turen igangsættes den 30. juli i hhv. Randers, Sdr. Omme, Odense og Smørum. Det 8. hold - Norden holdet cykler 1600 km.
 De syv hold mødes den sidste aften i Helsinge og næste morgen kører de i samlet flok mod København, hvor de slutter af hos VW Valby, da VW Erhvervsbiler er hovedsponsor for Team Giv Håb. 
 Team Giv Håb Østjylland består af ryttere fra hele Østjylland, Marianne er dog den eneste fra det sydøstlige Jylland, der er med.
 - Familien undrede sig da jeg fortalte om mine planer efter jeg havde været til informationsmøde i oktober. Det er min første sæson som cykelrytter og min form var absolut lig nul. Jeg købte en cykel og har siden sidst i marts trænet omkring 3500 km, så jeg har efterhånden opbygget en rimelig form, griner Marianne.
 Marianne er eneste på holdet som kommer fra det sydstlige Jylland. De fleste af holdets 21 ryttere er fra Randerskanten, hvorfra starten går.
 - Vi mødes skiftevis i området hver søndag. I søndags var de hos mig på Jægersborg. Så trænede vi på bakkerne omkring Østbirk. Vi har mottoet Alle ud, alle hjem og vi følges ad. Også hvis der er nogle som har en dårlig dag, så får mange lige et skub af de andre. Vi hjælper hinanden og har det rigtigt sjovt sammen.
 Og familien undrer sig ikke længere, nu synes de Marianne er sej.
 Etaperne på ruten for Team Giv Håb Østjylland er 1. Randers-Dronninglund Slot. 2. Droninglund-Agger. 3. Agger-Silkeborg. 4. Silkeborg-Assens. 5. Assens-Vordingborg. 6. Vordingborg-Helsinge. Etaperne er på mellem 140 og 170 km.

Ryttere med tung bagage
Flere af rytterne på Team Giv Håb holdene, har selv haft sygdom, død og sorg tæt inde på livet. De er særligt motiverede for at køre med Team Giv Håb.
 På holdet fra Fyn kører Lone Andersen, som mistede begge sine forældre tidligt i livet.
 På holdet fra København kører Annie Kramer, som mistede sin datter for to år siden.
 På holdet fra Sydjylland kører Janni Bonnichsen fra Esbjerg, som mistede sin meget tætte veninde for et år siden. Janni cykler på Team Giv Håb for at skabe opmærksomhed om Børn, Unge & Sorg på vegne af veninden, som havde to mindre børn.
 På holdet fra Østjylland er Peter Ahrenfeldt, der er praktiserende læge og som i sin praksis jævnligt møder efterladte børn og unge, der får brug for hjælp efter deres tab.
 På Norden rundt er brødreparret Bjarne og Carsten Thiesgaard, som mistede deres mor i deres teenageår og efterlod deres far med seks børn. Ligeledes er der Henriette Hallgren fra København, der som ung mistede både sin mor og sin reservemor.
winkGiv Østbirk Avis Østjydsk Avis et like her, så får du nyhederne på Facebook!

Løbende annoncer

 

Ugens Annoncer

Seneste video

2024-14
31. mar 2025