Michael forlod beskyttet værksted - nu arbejder han med kunst



Michael Rasmussen på 58 år har ikke set sig tilbage én eneste gang, siden han lukkede døren til det beskyttede værksted, han arbejdede i og åbnede en ny til Kunstskolen Snurretoppen i Horsens.

Det har en masse andre kunstentusiastiske mennesker i tidens løb haft rigtig meget glæde af.

Senest i dette efterår hvor Michael sammen med tre andre udviklingshæmmede elever fra Snurretoppen repræsenterede Danmark på udstillingen Outsider Art Fair i Paris. Michaels kunstværker blev set af en masse mennesker, og to af hans værker blev solgt til en samler fra Berlin.

Michaels interesse for kunst udspringer af en dyb fascination af huse, men hans værker har undergået noget af en udvikling, siden han startede på den nyåbnede kunstskole tilbage i 2005. I dag arbejder han med alle mulige materialer, former og farver - og helst med et twist af humor.

- Da jeg startede her, vidste jeg ikke, hvad jeg gik ind til, men jeg er god til at tilpasse mig, fortæller Michael.

At han rent faktisk også er god til at lave kunst, vidner begejstringen for hans værker om.

Men som Kunstskolens leder Stig Josefsen udtrykker det:

- Det gælder for alle elever på skolen, at udstillingerne kun er en del af alt det, vi går og laver. Men det er naturligvis en vigtig del, fordi såvel elever som lærere får anerkendelse og bliver bekræftet i, at skolens professionelle arbejde med kunst fungerer. Eleverne har imidlertid flere udstillinger bag sig både herhjemme og i udlandet, så det er som sådan ikke noget nyt fænomen.

Og så alligevel må vi tilføje! For det ér faktisk første gang, at et dansk galleri - og dermed eleverne i Snurretoppen - nogensinde er repræsenteret på Outsider Art Fair i Paris.

Det er Copenhagen Outsider Art Galleri (COAG) v/ Kristine Kimø og Lars Egeris, der har stået for indsamlingen af de danske værker til udstillingen i Paris.

Elever fra to andre kunstskoler var også repræsenteret: Bifrost i Randers og Københavns Kunstskole for voksne udviklingshæmmede.

- Der var værker med fra fire skoler i Horsens, og alle havde et flot kunstnerisk niveau forstået sådan, at de gav beskueren nye måder at anskue tingene på. De gæster, der besøgte udstillingen, er vant til at se på kunst og gode til at spotte værker ud over det sædvanlige, og her var Snurretoppen repræsenteret med flere gode eksempler, fortæller Lars Egeris, som også regner med, at elevernes værker vil være at finde på Paris-udstillingen til næste år.

Løbende annoncer

 

Ugens Annoncer

Seneste video

2024-14
31. mar 2025